Культура

Звучи бандуро: у Чернігові відбувся особливий концерт (Фоторепортаж)

В Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся концерт. Це незвичайний ювілейний концерт відомої на Чернігівщині та Україні бандуристки, педагога, художнього керівника професійної капели бандуристів ім. Остапа Вересая, викладача-методиста Чернігівського музичного коледжу ім. Левка Ревуцького, заслуженої артистки України Раїси Борщ.

Звертаючись до присутніх у залі ювілярка побажала «нехай цей вечір буде щедрим на добре слово, на щирі посмішки, на чудову українську пісню, яка є для нас джерелом натхнення, віри і любові».

Свій концерт заслужена артистка розпочала власною піснею, написаною на вірш «Батьків моїх земля». Весь вечір зі сцени лунала українська пісня у виконанні капели.

Була неймовірна кількість букетів від шанувальників пані Раїси. Кожний бажав її привітати і сказати щирі і добрі слова.

Вітаючи ювілярку Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради пообіцяв, що «звання Народної артистки з нашою допомогою вручимо на наступний ювілей».

Звертаючись до Раїси директор музичного коледжу Заслужений діяч мистецтв України Володимир Суховерський зачитав вітальну адресу від творчої громади музичного мистецтва України від Голови Національної всеукраїнської музичної спілки, Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, академік, професор Євген Герасимович-Савчук.

Зазвичай, концерти тривають десь півтори години, але цей ювілейний концерт закінчився близько 21 години. Кожну пісню зал вітав шаленими оплесками. А насамкінець весь зал стоячи аплодував капелі та її керівнику.

Текст та фото Віктора Кошмала.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Дуже дякую за чудову інформацію і фото з Ювілейного концерту перлини українського музичного мистецтва — шанованої і чарівної Раїси Борщ. З пошаною Михайло Гордійчук

Back to top button