Суспільство

На Чернігівщині побільшало матерів-героїнь (Фото)

Сьогодні, 24 січня, голова облдержадміністрації Валерій Куліч вручив державні нагороди – почесне звання України «Мати-героїня» жінкам з усіх куточків Чернігівщини.

Згідно із Указом Президента цього разу почесне звання присвоєне 21 жінці. Щоправда, на святкову зустріч до Чернігова змогли прихати не всі.

Примітно, що жінки, яким вручали відзнаки, середнього та старшого віку. До речі, наймолодшій із них – 42 роки. І це не випадково, адже такого високого звання удостоюють матерів, які не тільки змогли народити 5 і більше дітей, але й виростили їх, вивчили та вивели в люди.

Для самих жінок зустріч виявилася хвилюючою, їх переповнювали емоції. Щоправда, вони всі зізнавалися, що про нагороди не думали, бо головним для них завжди було і залишається прагнення виховати достойних, чуйних дітей.

Серед нагороджених була Тетяна Машевська з Кобижчі Бобровицького району – мати шістьох уже дорослих дітей, про яких вона розповідала з неймовірною ніжністю і теплотою.

«У мене син і п’ятеро доньок. Усі вже дорослі, мають освіту, створили власні сім’ї. Уже навіть подарували мені сімох онуків. Двоє моїх дітей живуть у Києві, а троє – в селі. Тож до батьківської хати приходять дуже часто. Я дуже вдячна Богу, що моє життя склалося саме так, адже діти – моє найбільше щастя і багатство», – зізналась жінка.

На святкову зустріч Тетяна Машевська приїхала із своєю подругою Марією Галій. Вона теж із Кобижчі і також багатодітна мати п’ятьох дітей.

«Моїй найменшій дитині – 10 років, а старші вже дорослі, самостійні, перший син вже одружений. У багатодітній родині, як і в небагатодітній, головне – не матеріальний бік, що їсти, пити, одягнути, а виховати людяних і чуйних діток. Оце важко, але стараємося. Діти – це дар Божий, вони Богом даються. Наразі поповнення в родині не плануємо, вже онуків няньчити сподіваємося», – каже жінка.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч, вітаючи жінок, розповів, що сам є батьком трьох донечок. Із багатодітних родин були дідусь і бабуся Валерія Куліча.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button