Суспільство

Вирок Юнісу: за побиття священика – штраф

ЧЕline уже розповідав про загадкову ситуацію з побиттям настоятеля Спасо-Преображенського собору (УПЦ МП) Георгія Щербатюка, через що останній зазнав легких тілесних ушкоджень.

Обвинуваченим у справі є командир чернігівської Самооборони Юніс Аскеров, який також є депутатом Деснянської районної в місті Чернігові ради та волонтером.

Юніс Аскеров вказав на те, що не зачіпав ані священика, ані його авто, а лише вказав на те, що автівка була припаркована в охоронній зоні, а ударів завдавали невідомі. Отака таємнича справа. Натомість адвокат постраждалого та сторона державного обвинувачення забажали компенсації за пошкоджене майно та попросили три роки умовно.

Нарешті в Деснянському районному суді Чернігова завершився суд першої інстанції. За словами Анатолія Селюха, захисника пана Юніса, судове рішення є, але воно іще не набуло законної сили.

– Підзахисному прокуратура інкримінувала статтю 296 частину 2, тобто хуліганство, вчинене групою осіб, що характеризується винятковим цинізмом. Суд не знайшов у його діях складу цього злочину, тобто можна говорити, що фактично виправдав від хуліганства.

Але визнав винним у заподіянні тілесних ушкоджень священнослужителю. Він потерпілий у справі. І, відповідно, призначив покарання у вигляді штрафу – 1 200 грн, – розповів Анатолій Селюх.

Чи оскаржуватиме це рішення Юніс Аскеров, адвокат не знає. Лише зазначив, що на це законодавець дає місячний термін.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button