Суспільство

Про доступ до українського ТБ і проєкт нового Трудового кодексу – зустріч народного депутата В.Давиденка з сільськими головами Новгород-Сіверщини

*Актуально

Як забезпечити доступ українських глядачів до національного телебачення? Чи не обмежить новий Трудовий кодекс права найманих працівників? Ці та інші питання обговорювали під час зустрічі народного депутата України, співголови партії «Наш край» Валерія Давиденка із сільськими головами Новогород-Сіверського району на Чернігівщині.

Депутат наголосив, що представляє партію місцевого самоврядування, тому вкрай важливими є питання якісного самоуправління на місцях, вирішення локальних проблемних питань.

«Я надзвичайно щасливий бути серед тих, кому не байдужа доля рідного краю. Серед тих, хто своєю працею щодня формує його майбутнє», – сказав Валерій Давиденко, звертаючись до представників місцевого самоврядування Новгород-Сіверського краю. Він переконаний, що місцеві ради, міста та села повинні очолювати практики, які мають досвід та авторитет у громаді.

88197219_809452296202963_3913860524109987840_n

Для жителів півночі Чернігівщини питання повноцінного доступу до національних телеканалів було завжди проблемним, адже сусідні Білорусь і Російська Федерація передавали сильніші телевізійні сигнали, а після кодування супутникового сигналу ситуація стала вкрай критичною – люди не мають взагалі доступу до українського телевізійного медіапродукту.

Валерій Давиденко наголосив, що так не повинно бути – навіть у віддалених населених пунктах має бути українське телебачення і в хорошій якості. Тому зараз у парламенті розробляється законопроєкт щодо заборони кодування супутникового сигналу телеканалами. Він запевнив, що обов’язково підтримає цей законопроєкт. Також йшлося і про нове трудове законодавство в Україні.

На думку Валерія Давиденка, новий Трудовий кодекс не буде схвалений у такому вигляді, про який зараз усі говорять, оскільки він обмежує права працівників. «Люди праці заслуговують на повагу та дотримання їхніх прав», – наголосив народний депутат України.

Під час спілкування новгород-сіверці висловили подяку Валерію Давиденку за підтримку освіти району, зокрема, внесення проєкту реконструкції Чайкинського навчально-виховного комплексу на фінансування через Державний фонд регіонального розвитку. Заклад, що буде опорним у майбутньому, зараз суттєво модернізується. Роботи з оновлення та утеплення НВК на суму понад 6 млн грн мають завершити цього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button