Суспільство (відео)

Романтика по-чернігівськи: хлопцям, які зірвали тюльпани, загрожують величезні штрафи (Відео)

Вони хотіли порадувати своїх коханих, але встряли у велику халепу – троє чернігівських студентів на площі Дружби народів зіпсували клумбу з тюльпанами. Це сталося о 3-й ночі 3 травня. Хлопці вирвали більше півсотні квіток, букети хотіли вручити своїм подругам.

«Це, звісно ж, погано, треба карати і дуже добре карати. Бо всюди рвуть, і біля будинків, і ламається все, все рветься», — жителька Чернігова Валентина.

На героїчний вчинок студентів потягнуло після вживання спиртних напоїв. Клумба нині стоїть обскубана і витоптана. У комунальному підприємстві «Зеленбуд» рахують збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє молодиків зірвали тюльпани з клумби в центрі Чернігова

«Якщо це не сортові тюльпани, то ціна десь від 4 грн за цибулину, а якщо це сортові тюльпани, то десь близько 11 гривень», — говорить інженер КП «Зеленбуд» Ольга Вітковська.

Зірвані тюльпани – не сортові, а тому їх ціна невелика. Та справа навіть не у грошах, констатує Ольга Вітковська. КП «Зеленбуд» витрачає ще й багато людських ресурсів, аби прикрашати Чернігів квітами. До речі, минулої осені на клумби висадили 116 тисяч цибулинних рослин – гіацинтів, нарцисів, тюльпанів, крокусів, мурскарів. Працівники підприємства доглядали кожну квітку, аби вона прижилася і навесні зацвіла.

«Кожен рік – колись більше, колись менше, але все ж таки люди викрадають ці цибулини, зрізують на букети, може, хтось собі вкопує самі цибулини, ми завжди звертаємося до мешканців Чернігова з проханням більше цінувати роботу не лише «Зеленбуду», а й усіх інших комунальних підприємств, які на благо міста нашого працюють», — зауважує інженер КП «Зеленбуд» Ольга Вітковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиї діти рвуть тюльпани в центрі Чернігова?

Студентам, які зірвали тюльпани, загрожують чималі штрафи. Поліція на кожного склала адмінпротокол – хлопці отримають і за розпивання спиртних напоїв, і за появу в нетверезому стані в публічному місці, і ще більші штрафи їм загрожують за зірвані квіти.

«Молодикам доведеться відповідати за статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні порушення» – це порушення правил і норм у сфері благоустрою населених пунктів, такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян», — зазначає речник Чернігівського відділу поліції Юлія Ковтун.

До речі, вже цієї ночі в Чернігові зіпсували ще одну клумбу – тепер уже з дорогими сортовими тюльпанами. Це сталося на бульварі по проспекту Миру біля готелю «Україна». Невідомі вкрали 180 цибулин тюльпанів. У КП «Зеленбуд» до поліції поки що не зверталися.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. шо, ОПЯТЬ?!
    «загрожують величезні штрафи» …в 51грн., как «наказал» суд прошлых хулиганов разбивших инфо-таблички в подземном переходе.?…

  2. Щоб вирвати тюльпан його треба посадити а студенти щось зробили для цього ,це неповага до в першу чергу до самих себе.

Back to top button