Суспільство

Атрошенко дає Куцу незаконні розпорядження

На останньому черговому виконкомі керівник житлово-комунального господарства Ярослав Куц із голосу виніс питання щодо виділення бюджетних грошей управлінню житлово-комунального господарства для забезпечення електропостачання підземного переходу на перехресті проспектів Миру та Перемоги (біля готелю «Україна»), попри те, що у 2017 році перехід був переданий комунальному підприємству «Паркування і ринок» для його утримання та здійснення в ньому комерційної діяльності.

«І ще одне питання. Це виділення 297 тисяч. Це 153 тисячі на «Чернігівобленерго» за приєднання до внутрішніх мереж і 143 тисячі – вартість монтажу. Це стосується переходу «Україна». Це відповідно до вашого (Владислава Атрошенка. – Ред.) доручення», – доповідає Ярослав Куц, і за хвилину бюджет втрачає майже 300 тисяч.

А КП «Паркування і ринок», яке здійснює там комерційну діяльність, не витрачає ані копійки. Коли ж настане час звітувати, воно показуватиме прибутки, хоч у нього вкладено мільйони з бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виконкомі Атрошенко нагадав світу про місто Чернігів

Так, громадський активіст Олександр Гашпар зазначає, що громада міста (з міського бюджету) в реконструкцію переходу вже вклала 15 мільйонів гривень, і хотілося б отримати хоч якусь віддачу для того самого бюджету. Замість цього місто продовжує вкладати, тепер – у розвиток інфраструктури.

«Дехто вирішив, що територіальна громада м. Чернігова створена для того, аби її гарно «стригти», як баранчиків. І ці «дехто» вирішили, що здійсненої реконструкції недостатньо, треба розвивати інфраструктуру підземного переходу…

Але фішка в тому, що кошти за  торговельні місця не підуть до міського бюджету, а підуть виключно на рахунки комунального підприємства, яке, згідно з рішенням міської ради «Про міський бюджет на 2018 рік», має нульову ставку зі сплати до міського бюджету частини прибутку (доходу)…

Але, як і у випадку із «Золотим берегом», підземний перехід став ще одним об’єктом, який плавно перейшов під контроль КП «Паркування та ринок»,оскільки єдине призначення цього підприємства було і буде – реалізація корупційних схем у місті, які Атрошенко обіцяв знищити, а натомість він їх просто очолив», – наголосив Олександр Гашпар.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Бороться, искать найти и перепрятать !!!

Back to top button