Суспільство

Носівка хоче уникнути трагедії на розваленій фабриці (Фото)

Нещодавно ЧЕline повідомляв про трагедію під Ніжином, коли загинуло троє дітей,– у занедбаному недобудованому приміщенні їх привалило бетонною плитою. Сам об’єкт будували ще за радянських часів. Будівля є вкрай аварійною. Ні огорожі, ні попереджувальних написів, ні охорони об’єкта не було.

Подібна ситуація могла б статися і в сусідній із Ніжином Носівці. Тут у центрі міста стоїть без нагляду територія колишньої меблевої фабрики. Вона заросла чагарниками та перетворилася на смітник. Місцеві жителі розбирають стіни по цеглині на будматеріали, перетворюючи будівлі на аварійні.

За словами голови Носівської ОТГ Володимира Ігнатченка, міськрада вже півтора року листується з усіма, хто має причетність до цього майна, та наразі це все безрезультатно.

-Попри те, що майновий комплекс перебуває без нагляду й охорони, в нього є свій господар,– розповідає Володимир Ігнатченко. – На жаль, ми не маємо права втручатися в його діяльність, не маємо права чіпати і вже розвалену колишню фабрику. Мене дивує позиція поліції: правоохоронці знають ситуацію, розуміють, чим усе може скінчитися, однак вважають, що складу злочину тут немає. Було відкрите кримінальне провадження, однак його закрили і власника не покарали.

Також Володимир Ігнатченко розповів, що вже неодноразово він сам і його перший заступник Олександр Яловський зверталися і до Національного банку України, і до ТОВ «Брокінвестгруп», у довірчому управлінні якого перебуває цілісний майновий комплекс колишньої меблевої фабрики після ліквідації банку «БІГ Енергія», в заставі якого комплекс перебував фактично з часу його придбання ТОВ «Інвестиційний дім «Агробізнес».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові горіли господарчі будівлі

Торік повторно зверталися письмово до згаданого товариства, просили «вжити невідкладних заходів із знесення аварійних споруд цілісного майнового комплексу, приведення його території в належний санітарний стан або надати дозвіл на виконання таких робіт Носівській міській раді», утім, у відповіді управитель повідомив, що знімає з себе відповідальність за збереження майна. А якщо його розбирають, то порадив звернутися до поліції і повідомити про таке правопорушення.

-Упродовж півтора року ми займаємось листуванням, переливаючи воду, як у приказці, з пустого в порожнє, а віз і нині там. Навіть гірше. З кожним днем загроза життю і здоров’ю людей, зокрема й тих, хто «заготовляє» будматеріал, зростає. У світлі останніх трагічних подій, що сталися в Ніжині, Носівська міська рада вкотре намагається привернути увагу всіх правоохоронних служб. Тепер надіслали листа до прокуратури. Чекаємо відповіді, – повідомив Володимир Ігнатченко.

 Остап Хмара

Ще статті по темі

Back to top button