Суспільство

У масовій гибелі риби винна спека?

5 липня, у вівторок, у стрічці новин з’явилися роз’яснення спеціалістів департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА щодо причин масової загибелі риби в річці Остер, в районі Ніжина, Мрина та Козельця.

Виявляється, бобри та риба масово повмирали через гниття водоростей у річці та нестачу кисню. Що, відповідно, знизило рівень кисню ближче до поверхні води майже до нуля.

Двома днями раніше журналісти ЧЕline почали власне розслідування і теж отримали попередні коментарі від працівників Чернігівської ОДА.

Експертною думкою поділилася Тетяна Небрат, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської  ОДА:

«..ніхто там не скидає нічого, немає там нічого, на сьогодні немає такого підтвердження. А виключно через те, що так склалися такі природні умови перед цим. Наші фахівці зробили виміри води і кисню, 0.16 – це дуже мало кисню. Звісно, що цього не вистачає живності. Природне явище. Нічого не зробиш. Висока температура, були дощі, які змивали, в річку попадала органіка. І якраз оце все і склалося…».

Все було б нічого, якби ми на власні очі не бачили жахливої картини, пов’язаної з масовим мором острівської риби. Ми спілкувалися з місцевими рибалками, дітьми та старожилами. Зустрічалися з тамтешніми депутатами та керманичами, і ніхто не сумнівається в причинах екокатастрофи. Годі говорити. Варто просто побачити це фото, на якому чітко видно чорну піну, що має мазутно-мастильну субстанцію і від якої тхне автомобільним мастилом.

Стежте за інформаційним наповненням ресурсу ЧЕline і ви неодмінно зробите свої висновки з приводу цієї ситуації.

Нагадаємо, що кілька днів тому в Ніжині, Мрині та Козельці Чернігівської області відбулася масова загибель риби у річці Остер. Екологічні активісти припускають, що причиною цього інциденту є хімічне забруднення води.

Ще статті по темі

Back to top button