Суспільство (відео)

Реальні відеокамери, відмова нардепу та зрізані дерева під заправку – чергові рішення від виконкому (Відео)

«Ми не дамо вам збудувати, будемо лягати пластами, будемо перекривати дорогу».

На такі радикальні заходи жителі вулиці Неборака готові були піти на початку вересня, коли напроти їхніх будинків з’явилася дивна огорожа. Пізніше люди дізналися, що в цьому місці будуватимуть автомобільний газозаправний пункт.

«Навіщо нам під нашими дворами ця заправка?» — говорить Зінаїда Руденко – жителька вул. М. Неборака.

Питання будівництва газозаправного пункту по проспекту Миру обговорювали на засіданні виконавчого комітету міської ради. Утім, вивчали не конфлікт між жителями приватного сектору і забудовником, а голосували за видалення дерев – щоб звільнити місце для майбутньої газової заправки.

«По проспекту Миру від вулиці Неборака 16 дерев, згідно з актом обстеження та зі сплатою відновної вартості в сумі 11 тисяч 266 гривень 72 копійки», — розповідає Роман Старіков – начальник КП «Зеленбуд».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування в школах і садочках перевірятиме спеціальна інспекція

На засіданні виконкому погодили зміни до програми «Безпечне місто Чернігів на 2018-2020 роки». Вона передбачає закупівлю та встановлення в місті камер відеоспостереження. На диво зміни, які погодили на виконкомі, не фінансові, а технічні.

«У нас пункт був – будівництво системи відеоспостереження. Необхідно додати – з урахуванням системи зберігання й оброблення даних», — говорить Ярослав Куц – начальник міського управління ЖКГ.

Утім, потрібні гроші на відеокамери місто таки шукатиме – приблизно півмільйона гривень. Додаткові камери та гроші – не враховані в програмі. На засіданні виконкому міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що це вимушений крок, адже чернігівці вже встигли обмалювати фарбою ще не відкриту офіційно Алею Героїв. У Чернігові освітлюють і два храми, тож мер висловив побоювання, що вандали доберуться і до них.

«Я просив би поглянути з технічними працівниками, хай вони оцінять кількість, необхідну для того, щоб було реальне відеоспостереження, – з фіксацією обличчя і з можливістю розслідування потім інцидентів», — зазначає Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів готує «План дій» на п’ять років із розчищення міста від реклами, МАФів і гаражів

Найближчим часом у Чернігові прибиратимуть встановлені незаконно рекламні конструкції. «Муніципальна варта» нарахувала їх більше 20. Члени виконкому погодили рішення.

«Налічується 21 рекламна конструкція, що потребує демонтажу. Ми повідомили підприємців про самостійний демонтаж – даємо 6-7 днів від дня оприлюднення. А тоді вже будемо самостійно демонтувати ці конструкції», — говорить Віталій Хрустицький – начальник КП «Муніципальна варта».

Відкоша від мерії Чернігова отримав хтось із нардепів. Його ім’я Владислав Атрошенко для членів виконкому і присутніх у залі журналістів залишив у таємниці, а от про наміри обранця розповів – нардеп у листі попросив приміщення для роботи з виборцями.

«На сьогодні вільні приміщення, про які ви зазначили, відсутні. А ті, які вільні, не пристосовані для роботи народних депутатів», — зауважує Олексій Єпінін – голова Фонду комунального майна.

Без задоволення членів виконкому залишили і проект Програми «Конкурс концепцій розвитку Чернігова на 2019-2021 роки». Її автор Сергій Гривко наголошував, що чернігівці можуть і повинні пропонувати власні ідеї для розвитку міста, й у разі їх реалізації отримувати грошову винагороду з міського бюджету. Програму в залі виконкому прослухали й відправили на доопрацювання.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

 

Ще статті по темі

Back to top button