Суспільство (відео)

Масовість «вантажу 200» до Росії, на думку Атрошенка, – ознака якісної армії (Відео)

Доповідач ранкової мерської наради – керівник охорони здоров’я. Спочатку наводить статистику – населення Чернігова налічує майже 290 тисяч. Середній вік – 42 роки. Народжуваність зменшується, смертність стабілізується. Далі питання фінансування. Мер обурюється. Каже – держава не фінансує галузь.

«Олено, скільки? 102? 102 мільйони. 2018-й рік – 90. От у зв’язку з чим?», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Децентралізація проведена саме для того, щоб на місцях витрачати кошти як вважають за потрібне. Міністерство надає тільки те, що може», — Владислав Кухар, керівник управління охорони здоров’я ЧМР.

«До чого тут децентралізація?», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

У покращенні фінансів головний медик міста покладає надії тільки на реформу вторинної ланки медицини, діагностичного та лабораторного напрямків, що розпочнеться з літа наступного року. Далі Атрошенко критикує медіа – буцімто більшість інформації в негативі. Не помічають покращення.

«Відчутний рух уперед також є. І його треба визнавати», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Укотре мер перейшов до оцінки геополітичної ситуації – розповівши, що таке в його розумінні потужна українська армія.

«Тоді, коли ми будемо давати відсіч, коли будуть приходити «вантажі 200» до Росії в масовій кількості, якщо вона нападатиме. Російські мами спитають у Путіна: «А за що наші хлопці там гинуть? Це ж не Росія?», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко відзвітував за рік роботи перед «своїми»

Тоді й почнеться крах Російської імперії. Надалі переходить до проблем міських. Підтверджує проектування школи-дитсадка на Бобровиці. Говорить, що, можливо, замість восьмирічки вистачить початкових класів. Мовляв, дешевше.

«Може, нам усе-таки обмежитись 1-4 класами?», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Розказав і про майбутню реконструкцію Парку культури і відпочинку – допомагає Чернігову в цьому харківський колега мера.

«Перебуваємо в договірних стосунках із проектантами, яких люб’язно порекомендував безпосередньо Кернес», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

А насамкінець наради Атрошенко заявив про відрядження за власний рахунок у невідомому напрямку.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button