Суспільство (відео)

Перейменування вулиць : яка доля старих табличок і вказівників? (Відео)

Перейменування вулиць у Чернігові призведе і до зміни відповідних табличок на будинках і вулицях. Це один із найголовніших аргументів противників перейменування, мовляв, таке не на часі, краще кошти спрямувати на підтримку фронту та військових. В управлінні житлово-комунального господарства запевняють: таблички по місту наразі не мінятимуть, насамперед кошти спрямовуватимуть на ремонти житла та критичної інфраструктури.

«Звісно, покажчики будуть змінені, але це буде зроблено пізніше. Наразі у міської влади є інші пріоритети, куди спрямовувати кошти», — Тетяна Корж, речниця Чернігівського управління ЖКГ

Старі назви вулиць чернігівці також можуть почути на пішохідному переході, втім, на відміну від табличок, заміна звукового супроводу не потребує фінансових витрат. Тож найближчим часом його буде змінено.

«Озвучування на пішохідному переході, на світлофорі змінюватимемо, це зробить КП «Міськсвітло». Це переходи по проспекту Левка Лук’яненко та по вулиці Княжій – у минулому вулиці Кирпоноса. Термін виконання становитиме кілька тижнів. Також будуть змінені деякі дорожні знаки, на яких вказані ще не перейменовані назви вулиць», — Тетяна Корж, речниця Чернігівського управління ЖКГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові тимчасово перекрили вулицю Тарновського

Нагадаємо, раніше, 28 липня, в Чернігові перейменували перші 15 вулиць і п’ять провулків. Надалі над цим процесом продовжує працювати профільна комісія, яка обирає нові назви для наступного пакета перейменування.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button