Суспільство (відео)

Чиновниця програла підприємцю: свободу слова і правду у Facebook ще не скасували (Відео)

Чиновниця чернігівського управління «Держпродспоживслужби» Валентина Ануля взялася захищати свою честь і гідність проти публікації у Facebook та аналогічної статті в інтернет-виданні Свобода ФМ., першоджерелом яких був підприємець Антон Поляков.

«Валентина Олексіївна чомусь вирішила за мій пост у Facebook подати на мене до суду. Ось уже вдруге розглядатимуть цю справу», — Антон Поляков, приватний підприємець.

Суть публікації та обурення Антона Полякова мала приблизно такий характер.

«Ануля Валентина Олексіївна вважає, що може протиправно перевіряти прибуткові, на її думку, підприємства, без жодних постанов», — Наталія Маслюк, суддя Новозаводського районного в м. Чернігові суду.

Прийшла, назвалась інспектором, щось вимагала, без дозволу захопила робоче місце менеджера фірми. В публікаціях відповідачів йшлося про ознаки корупції з боку чиновниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиск на свободу слова: наближена до Атрошенка фірма хоче судом залякати ЗМІ

«Я не вбачаю жодних ознак. Я тільки виконувала свої посадові обов’язки. І я їх виконала повністю», — Валентина Ануля, спеціаліст чернігівського управління захисту прав споживачів «Держпродспоживслужби».

Пані Ануля все заперечувала. І через суд вирішила спростувати звинувачення. Мовляв, образили. У відповідь підприємець Антон Поляков заявив, що такого собі міні-удару по бізнесу та репутації здебільшого зазнав саме він.

«Позивач говорить про образи, а для мене образою було те, що від мене пішли чотири відвідувачі, бо пані Ануля поводилася відповідним чином», — Антон Поляков, приватний підприємець.

У результаті палких судових дебатів Феміда виносить своє рішення – чиновниці Валентині Анулі відмовити в задоволенні позову. Отже, обґрунтована свобода слова цього разу в Чернігові перемогла.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button