Суспільство

Тиск на свободу слова: наближена до Атрошенка фірма хоче судом залякати ЗМІ

Період диктату і тотального тиску на свободу слова, здавалося, минув після перемоги Революції Гідності і втечі Януковича. Утім, деякі особи досі живуть за колишніми злочинними принципами, намагаються залякати неугодних та заткнути рота тим, хто говорить правду. За прикладом не треба далеко ходити – чернігівське підприємство «ШБУ-14», яке фактично монопольно отримує багатомільйонні замовлення від Чернігівської міської ради, злякалося правди. Та про все по порядку.

Всім відомо (про це у мережі Інтернет є сотні публікацій від різних медіа), що з ТОВ «ШБУ-14» пов’язаний нинішній міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Як повідомляє сайт «Наші гроші», засновником «ШБУ-14» є бізнес-партнер мера Чернігова Владислава Атрошенка – Костянтин Будьонний, який також є засновником ТОВ «Кабельний телевізійний центр м. Чернігова». Донедавна Костянтин Будьонний був співзасновником ТОВ «Десна-ФК», де його давнім бізнес-партнером був Тимофій Бичков. Це тесть міського голови Чернігова Атрошенка.

Пана Бичкова вивели із засновників фірми, а сама вона змінила назву на ТОВ «Краун Роялті».

1111

Засновником ТОВ «Краун Роялті» залишається Костянтин Будьонний. А підписант – Сергій Шахрайчук, який у період виборчих перегонів брав активну участь у діяльності і навіть витупав засновником Благодійного фонду Владислава Атрошенка «Поліський оберіг».

2222

Зв’язки Владислава Атрошенка з ТОВ «ШБУ-14» очевидні – вони простежуються на прикладі багатьох бізнесових зав’язок інших фірм. Наприклад, засновник ТОВ «ШБУ-14» Костянтин Будьонний був співвласником ТОВ «Ріел Ко», яким володіють Владислав Атрошенко і його тесть Тимофій Бичков. Хоч як би маскували і підчищали бізнес-зв’язки мера з чернігівськими фірмами, правду важко заховати.

333

Імовірно, саме через наближеність до міського голови ТОВ «ШБУ-14» фактично монопольно отримує замовлення від міської ради на сотні мільйонів гривень.

За даними відкритих реєстрів, ТОВ «ШБУ-14» лише для Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради виконало робіт на загальну суму понад 465 мільйонів гривень.

4444

 

У своїх публікаціях ми ретельно описували всі дорожні корупційні схеми та хитромудрі нюанси. Зокрема і про умови тендерів, які в мерії пишуть спеціально під «обрані» фірми.

Суть у тому, що гірка правда про корупційні оборудки дуже не подобається, лякає і ріже очі фігурантам наших викривальних публікацій. Тому нас намагаються залякати!

Нещодавно ТОВ «ШБУ-14» подало позов до суду на нашу редакцію. Вимога, м’яко кажучи, абсурдна! Фірма хоче замилити очі сотням тисяч людей – платників податків, – відбілитися від сотень публікацій у різних медіа і головне – чинить тиск на ЗМІ! «ШБУ-14» боїться правди і вимагає спростувати інформацію про те, що підприємство якимось чином пов’язане з Владиславом Атрошенком. Не визнає ТОВ «ШБУ-14» себе монополістом, а відтак – учасником корупційних оборудок.

Безперечно, ми не боїмося судів, погроз і тиску. Більше того, у нас є безапеляційні докази, які будуть представлені в суді. Ми навіть не сумніваємося у своїй перемозі. Тільки гірко, що у ХХІ столітті на ЗМІ, які розповідають суспільству правду, чинять тиск і залякують їх. Це безпосередній тиск на свободу слова!

Ми сподіваємося на справедливе правосуддя. Феміда має служити правді, а не впливовим структурам, у кишенях яких осідають мільярди людських податків. Щоб чернігівці мали змогу на власні очі бачити, як проходять судові засідання в цій справі, там щоразу працюватимуть наші знімальні групи. Ми не дозволимо приховати від людей правду.

Далі буде!

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Просто асфальт из Африки завезли.Потому он такой и дорогой.

  2. П……ы — Костя Буденый, Серьожа Шахрайчук и Влад Атрошенко. Им аукнеться отжим моего помещения! Я помню!

  3. Фамилии колоритные,говорят сами за себя.

  4. Напишите куда и когда подойти в суд. Я ложил на них.

Back to top button