Кримінал

У Чернігові затримали чоловіка, причетного до «телефонних» шахрайств

13 березня близько третьої ночі на лінію «102» зателефонував чернігівець і повідомив: щойно йому подзвонив невідомий і сказав, що його родич потрапив у халепу.

Йому зараз нібито треба зібрати гроші, щоб «вирішити» питання з правоохоронними органами. Невідомий обіцяв про все домовитися. Сказав, що за деякий час під’їде на авто, щоб забрати кошти. Заявник запідозрив, що йому телефонує шахрай, тому що родич, про якого йшлося під час телефонної розмови, був вдома і жодного правопорушення не скоював.

Про це повідомляють у патрульній поліції Чернігівської області.

 

За вказаною адресою направили два екіпажі патрульної поліції. Прибувши на місце, патрульні помітили автомобіль таксі та трьох чоловіків поряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайські трюки: на Прилуччині бабуся віддала вісім тисяч «поштарці»

Як з’ясувалося, це були заявник, той самий родич і «небайдужий посередник», який телефонував заявникові щодо грошей на «вирішення питання». Під час спілкування невідомий чоловік намагався запевнити поліцейських, що він біля під’їзду опинився випадково і людей, які поряд із ним, не знає. Але заявник одразу пояснив, що це він викликав поліцію і повідомив про спробу шахрайства. Охоронці порядку доставили невідомого до Чернігівського відділу поліції.

Там він ще кілька разів намагався заплутати поліцейських, надаючи неправдиві дані про себе. Та врешті-решт особу цього громадянина було встановлено – це 28-річний житель Київської області. Під час огляду в чоловіка виявили банківську картку жінки, яка напередодні звернулася до поліції із заявою про шахрайство.

Також з’ясувалося, що цей громадянин уже потрапляв до поля зору поліції за причетність до шахрайських дій.

Ще статті по темі

Back to top button