Суспільство

Чотирилапа зірка Інстаграму: кішка-блогер із Чернігова завойовує серця американців (Фото. Відео)

Кішка-блогер Бася розповідає про своє життя через власні акаунти в соцмережах. Має вона свої сторінки на Фейсбуці та в Інстаграмі, веде відеоблог в Ютуб.

Усіма сторінками кішки керує її хазяйка – Галина Перевезенцева. Вона розповідає, що сама часто переглядає соціальні мережі, де час від часу трапляються акаунти кішок. Саме так і виникла ідея показати світу свою улюбленицю.

«Я часто передивлялася відео з популярними котами і думала, які ж вони милі. Це викликало в мене силу-силенну позитивних емоцій. Але ж і моя Бася нічим не гірша. Тому я подумала: чому б не показати її людям. Спершу я просто викладала її фото та відео на своїй сторінці, а потім вирішила спробувати створити сторінку саме для кішки», – розповідає Галина.

Зараз серед підписників пухнастого блогера є навіть американці й аргентинці. При цьому не всі вони мають власних тварин, здебільшого їм просто подобається дивитися на кумедні витівки Басі.

Галина каже, що все виставлене в інтернеті – це реальні моменти життя кішки. Господарі, знаючи характерну поведінку тварини в тій чи іншій ситуації, вже розуміють, що цікавого вона може зробити в певну мить. Тому вони просто встановлюють камеру і чекають на черговий шедевр від Басі, який збере лайки. Техніка непрофесійна. Знімають на звичайну камеру і телефон.

Хазяйка Басі працює дизайнером удома, тому їй простіше знаходити час для ведення блогів. Теми для публікацій господарі кішки не переймають в інших блогерів, усе це – власні ідеї. Прикрашають їх і чотиривіршами.

З’явилася кішка в родині у досить цікавий спосіб. Під час перерви Галина стояла біля своєї роботи, а в цю мить повз неї проходила жінка з кошеням. Жінка одразу не взяла до себе малечу, хоча дуже скоро пожалкувала про це.

«Я потім постійно виходила, але її не було. Я написала оголошення про жінку, яка ходила з кошеням, розвісила його на стовпах, щоб вона його побачила. Але набрала інша жінка, яка запропонувала подивитися вже її кошенят. І там я побачила свою Басю. Це було кохання з першого погляду», – згадує Галина.

Та котів жінка любила не завжди. Раніше більше подобались собаки. А от прихильність до цих тварин прищепив чоловік. Він і став ініціатором створення блогів, у чому зараз сам бере активну участь.

Є у родині ще одна улюблениця – Туся. Тому доводиться вести сторінки одразу двох блогерів – Ladycat Basya та Ladycat Tusya, де так само розповідається про життя восьмирічної киці.

Обидві пухнасті інтернет-користувачки переїхали до Чернігова з Луганська. Галина Перевезенцева розповідає, що навіть і не думала залишати їх напризволяще, як це тоді робили багато людей. Переїзд був непростим. Тварини ледь витримали спеку в поїзді і потім довго не могли оговтатися від пережитого.

«Коли ми їхали з Луганська у 2014 році, то мали по дві сумки речей на кожного, по переносці для кожної кішки та туалет для них. Всю дорогу вони були дуже перелякані. Потім ще довго перебували в стресі. Тому вони в нас ще й мандрівниці», –  згадує Галина.

Та зараз усе владналось, і родина блогерів має чимало нових ідей для своїх улюблениць, які вони планують найближчим часом реалізувати.

Ольга Лазун

Ще статті по темі

Back to top button