Суспільство

Чернігівець написав книгу про невідомі об’єкти Чернігівщини

Чернігівський історик, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського Олександр Бондар написав книгу про оборонну архітектуру Чернігівщини. До збірки увійшла інформація про 20 маловідомих об’єктів фортифікації різних епох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівцям розкажуть про тенденції містобудування в області протягом XIV–XVIII століть

«Книга присвячена маловідомим і взагалі не відомим широкому загалу фортецям на території Чернігівської області. Історія фортифікації на Чернігівщині нараховує майже 2,5 тисячі років. Перші фортеці та укріплення почали з’являтися тут ще у ранню Залізну добу. Утім, найбільшого розквіту фортифікації набули за давньоруської доби і епохи Гетьманщини.

Протягом історичного свого розвитку укріплені пункти еволюціонували від родових центрів до приватних оборонних садиб, від невеличких замків – до полкових і сотенних міст та містечок. Книга призначена для широкого кола читачів, усіх небайдужих до історії  фортифікації та містобудування на українських землях», – зазначає автор Олександр Бондар.

Варто зазначити, що книга має чорно-білі ілюстрації: плани та реконструкції в авторському виконанні.56476813_2250349311843556_5000637956105437184_n

Ще статті по темі

Back to top button