Суспільство (відео)

Любомира Мандзій розповіла, коли закінчиться навчальний рік і відбудеться ЗНО (Відео)

Т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла про закінчення навчального року, цьогорічне ЗНО, вступну кампанію та роботу шкіл у період карантину. Відповідне відео розміщене на сторінці Міністерства освіти й науки в одній із соцмереж.

У ньому йдеться, що до 24 квітня навчання в закладах освіти продовжуватиметься виключно дистанційно. А після карантину в травні чи червні учні повернуться за парти і, за словами Любомири Мандзій, буде знайдена можливість опрацювати й узагальнити матеріал, який зараз подають дистанційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерія вирішила відключити заклади освіти, культури та спорту від опалення

Навчальний рік в Україні завершується 1 липня, як і передбачено чинним законодавством. Натомість для одинадцятикласників він закінчиться, коли вони отримають документ про середню освіту.

Якщо школярі повернуться за парти в травні, то основна сесія ЗНО відбудеться після 20 червня. Їй, звісно, передуватиме пробна сесія.

Якщо ж навчання у школах відновлять пізніше, ніж у травні, то Міністерство освіти й науки все одно віднайде можливість провести ЗНО до вступної кампанії.

ДПА для учнів 4-х і 9-х класів скасовано, відповідний наказ зараз готують у МОН.

Докладніше дивіться у відео

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button