ВійнаСуспільство (відео)

У Сновську через «рускій мір» стався конфлікт між сусідами (Відео)

Тисячі вбитих і закатованих українців, зруйновані міста, інфраструктура та долі людей. Сотні воєнних злочинів, крадіжки та мародерство – це лише частина того, що наробили російські окупанти в Україні. Безумовно, справжні українські патріоти не можуть навіть чути жодних виправдань подібних злочинів, а тим паче терпіти заклики до «руского міра». Непересічна ситуація сталася в прикордонному Сновську. До ворожого кордону тут – кілька десятків кілометрів, і на проросійські заклики тут реагують особливо. Коли російські танки 24 лютого сунулися в Україну, вороги почали вбивати дітей і ґвалтувати жінок, один із жителів Сновська більше не зміг терпіти антиукраїнських заяв від сусіда.

«Наші сусіди ще з 2014 року ведуть проросійську пропаганду. Вони постійно розповідають, як добре в росії, вони мріють, щоб і в Україні була росія, мріють про Путіна. І ці розмови безкінечні, вони нікого не бояться. Вони постійно ведуть пропаганду. Ми з чоловіком – патріоти, ми – за Україну, і тому нічого спільного з ними не мали, тільки віталися при зустрічі»,- Тетяна Ісаченко, мешканка Сновська.

«Ми частенько збиралися у дворі пограти в карти. То він завжди стверджував: Україна – це ніщо, а от у росії все прекрасно»,- Микола Мятенко, мешканець Сновська.

Коли 24 лютого північ Чернігівщини окупували колони російської техніки, а люди були в жаху, Тетяна разом із чоловіком побачили, як сусідське подружжя раділо таким подіям.

«Коли почалася війна, я стояв зранку на подвір’ї та палив цигарку. Якраз тоді їхали колони російської техніки, йшов сусід Клєщевников із дружиною. У такому піднесеному настрої, усміхався. Підскочив до мене та й питає: «Як настрій?» Я йому відповів, що бойовий. Я стою шокований від нашестя, а він радісний такий»,- Сергій Ісаченко, мешканець Сновська.

Останньою краплею, що призвела до конфлікту, стала новина про події в Бучі. Тоді Сергій не витримав і вирішив запитати сусіда, чи бачив він, кого виправдовує?

«Я кажу йому: ти бачив, що твої земляки-фашисти наробили в Бучі? Замість того, щоб виправдовуватися або попросити вибачення, він одразу кинувся на мене і все закінчилося бійкою»,- Сергій Ісаченко, мешканець Сновська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: оборона Чернігова, полон і плани на майбутнє Василя Фісенка

Але на тому історія не закінчилася. Вже ввечері до Ісаченків прийшла група молодиків і погрожувала фізичною розправою.

«Вони прислали банду з чотирьох чоловіків, всі вони були напідпитку. Увірвалися до нашої квартири та 20 хвилин погрожували нам. У нас є звукозапис, там вони погрожують нас побити і вбити. Чоловіки потім пішли, Клєщевникову зняли побої, а нас зробили повністю винними.

Начебто він просто сидів і раптово захотів побити його. Але ж ну як це? Діло направили до суду, а ми тепер не можемо нічого доказати»,- Тетяна Ісаченко, мешканка Сновська.

Петро Клєщевников пояснити свої висловлювання та суть конфлікту відмовився.

Людмила Клєщевникова всі звинувачення на адресу родини відкидає.

«Так, чоловік – росіянин, у мене дві сестри було, але ж тоді радянський союз був, вони туди переїхали. Я там навчалася і жила. Те, що вони кажуть, це неправда. Був навіть час, коли я до Путіна краще ставилася, а він казав: цей царьок вам ще покаже»,- Людмила Клєщевникова, мешканка Сновська.

Утім, підтверджує, що до Ісаченків приходили друзі сина, який має стосунок до правоохоронних органів.

«Того дня я зателефонувала сину, приїхали його друзі. Я не знаю, хто це. Вони його не били, а жорстко поговорили, про що саме – я не знаю»,- Людмила Клєщевникова, мешканка Сновська.

Тетяна Ісаченко також написала заяву до поліції. Правоохоронці на камеру коментувати події відмовилися, мовляв, триває перевірка. Утім, ми в цій історії крапку не ставимо. У разі, якщо справа все ж дійде до суду, – ми неодмінно все вам покажемо.

Наостанок хочеться зазначити, що війна досі триває, ворог досі вбиває українців і наш народ уже ніколи не зможе прийняти та зрозуміти тих, хто підтримує «рускій мір». Навпаки, важливо об’єднуватися у складні часи та робити все можливе, аби ворог якнайшвидше забрався з нашої держави.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button