Суспільство (відео)

Ностальгія чи недоцільне витрачання коштів: що чернігівці думають про повернення жабок (Відео)

Легендарні чернігівські «жабки» можуть повернутися. Реалізувати задум можна в рамках реконструкції скверу Попудренка. Таку пропозицію нещодавно озвучили в міській раді. Тут наголосили на тому, що є чимало звернень містян, які просять знову встановити фігурки жабок на фонтан. Чернігівці розповіли, що вони думають із цього приводу.

«Це будуть зайві матеріальні витрати. Так, вони були колись гарні, тоді цим треба було займатися. А тепер я не вбачаю сенсу».

«Це недоцільно. Минуле залишаємо в минулому, ми пам’ятаємо його, а наші діти вже не пам’ятають. І які це жабки – вони не мають уявлення. Тому крокуємо в ногу з часом».

«Ні, не потрібно».

«Я була ще маленька, коли були ці жабки, тому, на жаль, я не пам’ятаю про це. Загалом музичний фонтан має тут непоганий вигляд. Можливо, тим, хто пам’ятає цих жабок, здається, що їх треба повертати».

«У мене тоді син ще маленький був, ходили сюди, жабки, така краса були, сиділи, у нас фотографії залишилися. І фонтан цей же. Кому ті жабки гарні заважали? І з дітками гуляли, і старики приходили. Це треба повернути».

«Я вважаю, що треба, нам треба красивіше».

«Це просто дитинство, така ностальгія».

«Це була візитівка нашого міста».

«Без жабок це не фонтан, а просто фонтан. А тоді було дуже красиво».

«Давно вже, років 20, я весь час тут із донькою гуляла, мені дуже подобалося. Безперечно, не в такому вигляді, як вони були, а реставрувати. Це ностальгія за дитинством у багатьох. Можна, звісно ж».

«Жабки – це моє дитинство, теж хотілося б, щоб десь неподалік були. – А на цей фонтан треба їх встановлювати? – Ні, нехай буде фонтан. Тому що красиво, особливо вночі».

Сам фонтан, на якому стояли жабки, був збудований у 1937 році. Він проіснував 65 років й у 2002-му був демонтований.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button