Кримінал

На чернігівському кордоні у автівці знайшли приховані цигарки (Фото)

1 грудня в пункті пропуску «Нові Яриловичі» під час огляду легкового автомобіля «VOLKSWAGEN» виявлено приховані цигарки білоруського виробництва.

У пункт пропуску на в’їзд в Україну прибув легковий автомобіль білоруської реєстрації під керуванням нашого співвітчизника. Формою прикордонно-митного контролю 58-річний житель прикордоння обрав «зелений коридор» та при попередньому опитуванні заперечив наявність будь-яких товарів, крім особистих речей.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, з метою проведення повного огляду, автомобіль було переведено на «червоний коридор». Відтак, за результатами спільного прикордонно-митного огляду правоохоронці виявили приховані тютюнові вироби з акцизними марками суміжної держави в кількості 428 пачок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На білорусько-українському кордоні затримали мікроавтобус з контрабандним товаром

Винахідливий чоловік, намагаючись обійти закон, облаштував декілька схованок та намагався провезти контрабанду під килимком для ніг у салоні транспортного засобу, у ящику з продуктами харчування зробивши подвійне дно, а також у господарських сумках разом одягом.

Контрабандні цигарки вилучено встановленим порядком, сума оцінки склала 5136 гривень, а в діях громадянина вбачаються ознаки правопорушення за ч.1ст.483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

Нагадаємо, що з початку року прикордонники Чернігівщини зупинили контрабанду цигарок у 56-ти випадках — а це понад 13 мільйонів пачок на суму понад 36 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button