Суспільство (відео)

Соцмережа для обраних: у чому переваги Clubhouse та де взяти інвайти (Відео)

Нова соціальна мережа Clubhouse активно набуває популярності. В Україні вже зареєстровано понад 100 тисяч її користувачів. Серед них віднедавна і чернігівська співачка Алла Гаркуша. У Clubhouse люди можуть об´єднуватися у так званих кімнатах, де й відбувається спілкування. Замість переписки – голос, із зображення – лише фото.

«Це щось на зразок сучасного радіо, я називаю. Тому що там ми не бачимо одне одного, там виключно наші фото, наші акаунти. Але ми чуємо. І там кімнати, в яких збираються за інтересами», — Алла Гаркуша, співачка, користувач Clubhouse.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День народження Facebook: для чого чернігівцям соцмережі

Соціальна мережа сама підбирає кімнати для користувачів відповідно до їхніх інтересів. Спілкування в кімнатах координують модератори. Поставити запитання або висловити свою думку можна просто піднявши руку. Основною перевагою Clubhouse користувачі називають те, що тут можна поспілкуватися з відомими людьми.

«Я особисто спілкуюся в музичних кімнатах. Там я зустрічала і Дорофеєву, і Міку Ньютон, Аліну Паш. Здавалось, вони значно популярніші ніж ми, але ми можемо контактувати, розпитувати. Можна їхати за кермом або кудись іти, ввімкнути просто цю кімнату і слухати дуже хороших спікерів. Не треба кудись їхати, щоб отримати інформацію від гуру твоєї професії. І це безплатно», — Алла Гаркуша, співачка, користувач Clubhouse.

Аби долучитись до соцмережі, недостатньо просто завантажити додаток. Аби стати повноцінним користувачем, необхідно отримати інвайт від того, хто вже там зареєстрований.

«Моя подружка – маркетолог. У цій темі вона вже варилася на цей момент. Вона мені одразу скинула запит. Я не встигла ще завантажити додаток, як уже там опинилася. Але знаю, що для багатьох це становить певні труднощі.

Дехто навіть просив мене залишити їм інвайти. Оскільки я стала активним користувачем цієї мережі, мені почали давати більше інвайтів. У мене вже їх 4. Я знаю, що в деяких країнах інвайти навіть продають за 200 доларів», — Алла Гаркуша, співачка, користувач Clubhouse.

Сама ж соцмережа створена менше року тому. Її розробили випускники Стенфордського університету Пол Девісон і Роен Сет. Наразі додаток доступний тільки на IOS.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button