Надзвичайні події

На Чернігівщині піротехніки знищили 8 мінометних мін часів Другої світової війни (Фото)

22 березня о 14:10 фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС України у Чернігівській області знищено 8 мінометних мін калібром 82 мм часів Другої світової війни. Шість вибухонебезпечних предметів виявлено місцевими жителями о 09:50 в лісовому масиві поблизу с. Шестовиця Киїнської територіальної громади Чернігівського  району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварійні розкопки: у Чернігові знайшли артилерійський снаряд (Фото)

До прибуття надзвичайників місце знахідки охоронялося співробітниками Національної поліції. Під час додаткового обстеження прилеглої території сапери ДСНС виявили ще дві ідентичні мінометні міни. Вибухонебезпечні предмети в кількості 8 одиниць спецавтомобілем вивезено у спеціально визначене безпечне місце та знищено у встановленому порядку.

Рятувальники нагадують, що в разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, ні в якому разі не можна їх чіпати руками, переносити, завдавати ударів та кидати у вогнище. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити Службу порятунку за номером телефону 101 або правоохоронців за номером телефону 102.

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button