Спорт

У Прилуках набув популярності армспорт

Прилуки завдяки небайдужим людям – дуже спортивне місто. Зокрема, за ініціативи Віталія Лічмана, депутата Чернігівської обласної ради, в місті створена та діє сучасна спортивна школа. Її двері відчинені для всіх дітей, які бажають займатися єдиноборствами. І що найважливіше – за тренування з них не беруть жодної копійки.

Між тим, на досягнутому пан Віталій не зупиняється. За можливості надає різну спонсорську допомогу армспорту. Ба більше, за його сприяння була створена Чернігівська обласна федерація армреслінгу. Віталій Лічман – віцепрезидент цієї федерації.

«Ми з Віталієм Галаєм, який є президентом федерації армреслінгу, виросли в одному дворі. Він старший на два роки за мене. Він більше своїм напрямом займався – армреслінгом, а я своїм – боксом, боротьбою. І якось ми випадково зустрілися на тренуваннях у 2015 році. Тоді ж вирішили створити федерацію з армреслінгу. Я їм надав спортивну залу для тренувань, повністю обладовану, і так почали просувати цей напрям, їздити на змагання різні, які тільки були. І потихеньку почала підтягуватися молодь до тренувань. Зараз молоді тренується дуже багато. Напрям армреслінгу зміцнів у Прилуках. І взагалі по всій Україні в кожній області була федерація з армспорту, а на Чернігівщині – ні. І оце ми оформили всі потрібні документи та створили Чернігівську обласну федерацію з армреслінгу. Нині армспорт у Прилуках дуже популярний, усі знають, що такий спортивний напрям є», – у коментарі для ЧЕline зазначив Віталій Лічман.

Натомість Віталій Галай, президент Чернігівської обласної федерації армреслінгу, розповів, що працюють насамперед задля того, аби молодь не цікавилася наркотиками, алкоголем чи іншими поганими речами, а займалася спортом і зміцнювала своє здоров’я.

«Наша мета – не побільше залучити дітей саме до занять армреслінгом, а щоб будь-яким спортом займалися та не вешталися вулицями. У нас хлопці просто приходять до спортзали для підтримки своєї фізичної форми», – сказав пан Віталій.

Він також підтвердив, що ще кілька років тому Чернігівська область була єдиною, де не існувало Федерації з армреслінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як давня мрія прилучанина Віталія Лічмана стала корисною для тисяч дітей

«Як приїхали на змагання до Харкова, вже було заявлено що є федерація. То тоді нам сказали, що нарешті Чернігівська область прокинулася. У  нас існує Чернігівська обласна федерація в місті Прилуках. А допоміг нам її створити і надав залу для тренувань Віталій Лічман. У 2015 році провели перший відкритий турнір, а після цього у 2016-му була створена федерація.

Часто проводимо обласні змагання, Кубки, їздимо на всі чемпіонати за всіма версіями.

Оце 23 жовтня два наші юніори – з Прилук і Борзни – поїхали до Литви, до Вільнюса, на Чемпіонат Європи.

У Чернігові часто проводимо обласні змагання. Приїжджають спортсмени з Куликівки, Борзни, Ічні, Городні. Далі тоді переможці їдуть на всеукраїнські змагання.

Тренуються і хлопці, і дівчата в нас. Судді в нас свої є, рефері. Ми ж не тільки тренуємо, а й організовуємо змагання, судимо учасників за всеукраїнськими правилами», – зауважив Віталій Галай.

6 листопада в Чернігові планують провести Кубок Чернігівської області з армреслінгу. «Дуже хочемо, щоб він відбувся, сподіваюся, що карантинні обмеження не стануть на заваді.

А в грудні вже буде Кубок України. То треба буде провести відбір учасників і повезти людей на ці змагання», – поділився планами президент Чернігівської обласної федерації армреслінгу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button