Суспільство

На Чернігівщині патрульні перевіряли перевізників

Працівники відділу безпеки дорожнього руху разом із співробітниками Укртрансбезпеки 20 листопада здійснювали перевірку транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення.

Особливу увагу приділяли наявності відповідних документів для перевезення пасажирів, технічному стану транспортних засобів, справності аварійних виходів, розташуванню місць для сидіння, зберіганню транспортних засобів за місцем їх стоянки, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині за вихідні патрульні затримали 15 п’яних водіїв

За вищевказані порушення винесли 8 постанов про адміністративне правопорушення, з яких на водіїв пасажирського транспорту:

5 постанов за ч. 2 ст. 121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має технічні несправності або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації);

1 постанова за ч. 8 та 9 ст. 133 КУпАП (зберігання транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки).

На посадових осіб винесено 2 постанови за ч. 1 ст. 128 КУпАП (випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан, обладнання або комплектність яких не відповідає вимогам правил і стандартів).

Подібні перевірки патрульна поліція проводить на постійній основі з метою недопущення збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button