Суспільство

Найкращі рецепти — ЯБпоїла

Кулінарія, що це означає?

Кожен з нас хоче порадувати своїх близьких і друзів смачними і корисними стравами. Адже приготування їжі (сніданок, обід), це не просто кулінарія, а справжній витвір мистецтва. До речі, а ви знали що кулінарія в перекладі з латині означає кухня, на яку ми проводимо частину свого життя.

Види термічної обробки

Перед вживанням деякі інгредієнти проходять термічну обробку. Давайте розглянемо основні види такої обробки:

●      Смаження. У процесі такої обробки продукти стикаються з будь-яким жиром (сковород, фритюрниця) і на їх поверхні утворюється скоринка

●      Варіння. Найпоширеніший вид обробки. Процес полягає в тому, що продукт поринає у воду і вариться до готовності або напівготовності. Сюди можна віднести бланшування, цей спосіб для швидкого ошпарювання, наприклад кальмар, щоб краще чистився

●      Гасіння. Це щось середнє між варінням та смаженням. Інгредієнти готуються у невеликій кількості рідини (вода, олія). Цим способом можна гасити овочі, м’ясо, рибу, а також може бути продовженням приготування після смаження.

Рецепти та їх класифікація

На сайті ЯБпоїла ви знайдете безліч різноманітних рецептів, які для кращого пошуку поділяються на групи:

●      Салати. Вони можуть бути виготовлені з різних продуктів, овочів, м’яса, морепродуктів, фруктів та сиру. Для заправки можна використовувати майонез чи інший соус

●      Перші страви. Щи, борщ, солянка, а також супи (м’ясні, овочеві, рибні та холодні)

●      Другі страви. Їх меню досить велике, страви з усіх видів круп, риби, птахи, м’яса та морепродуктів.

●      закуски. Подаються перед основною стравою. Це канапе та бутерброди, закуски з птиці, грибів, риби, овочів, м’яса та морепродуктів, а також паштети та пасти.

●      Випічка. Оладки та млинці, булочки, рулети, печива, кекси та мафіни. Випічка може бути як солодка так і не солодка

●      Десерти. Тістечка та торти, фруктові десерти, цукерки, морозиво та желе

●      Напої. Алкогольні, безалкогольні та молочні

●      Соуси.Відмінне доповнення до основних страв, можуть бути овочеві, фруктові та сирні.

З вище написаного можна зробити висновок, що асортимент страв дуже великий і ви зможете приготувати його для своїх близьких та здивувати їх своїм кулінарним талантом.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button