Суспільство

У Менському зоопарку залягла у сплячку ведмедиця

Зима – особлива пора для тварин. Зокрема в Менському зоопарку працівники роблять усе, щоб звірі та пернаті не мерзли і харчувалися відповідно до визначеного раціону. За словами директора закладу Зінаїди Максименко, зоопарк до зими готовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах Чернігівщини розповіли, що думають про «Вовину тисячу»

«У нас все гаразд, кошти нам виділяють у повному обсязі. Тваринки не голодні. Корми заготовили повністю. Сіно, концентрати, буряки, коренеплоди, м’ясо є. Соломи вистачає на підстилку», – сказала вона.

Тварини також не мерзнуть.

«Зараз температура для всіх тварин комфортна, ще не було великих морозів. І я думаю, що й надалі вони мерзнути не будуть. У нас опалення є, все підключено. Деякі приміщення опалюємо дровами, деякі трішки газом, електроенергією. У приміщеннях тепло», – розповіла директор.

Також вона поділилася зоопарковими цікавинками.

«Ведмедиця Ніка вже залягла у сплячку. Це вона завжди так рано лягає. А спостерігаючи за поведінкою інших ведмедів, сказала б, що зима не буде холодною.

Поки ще потомство в нашому зоопарку не народжується, трішки пізніше з’явиться. Але нині розповідати не хочу, аби не наврочити», – зауважила пані Зінаїда.

Довідково

Менський зоопарк – єдиний в Україні, що розташований у райцентрі (м. Мена). Він був створений у 1977 році та займає площу приблизно 9 га. Колекція тварин і птахів налічує 150 видів і близько 1000 особин. Щорічно зоопарк приймає до 50 тисяч відвідувачів, половина яких – діти. Зоопарк належить до комунальної власності обласної ради та фінансується з обласного бюджету.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button