Суспільство

У громадах Чернігівщини розповіли, що думають про «Вовину тисячу»

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто повністю вакцинується від COVID-19, отримає від держави 1 тисячу гривень. Винагороду не видаватимуть готівкою – отримати її можна буде через додаток «Дія».

Кажуть, що на ці кошти можна буде придбати абонемент до спортзалу або фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки на літак або потяг для мандрівок країною.

Така система заохочень від Зеленського стала приводом для жартів про «Вовину тисячу», особливо про можливість використання коштів у сільській місцевості.

Зважаючи на це, вирішили з’ясувати, а що ж думають люди в громадах області про президентську ініціативу.

Валентина Саверська-Лихошва, голова Варвинської громади

Люди почули слово «тисяча». І одразу вирішили, що їх можна взяти готівкою. А коли я почала говорити, що це на спортзали, басейни, поїздки тощо, то всі сказали: «О-о-о-о, та це в нас не вийде». І дійсно, воно так. Якщо хтось кудись через якесь екскурсбюро поїде, то може використати ті кошти. Басейну в нас нема. Спортзали є, але туди за квитками не ходять. Там просто секції працюють для дорослих і дітей та й усе. Наші люди цих коштів практично нікуди не використають. І переважна більшість людей розуміє, що держава не може дати по тисячі готівкою кожному. Як і ми, місцеве самоврядування, багато чого не можемо, так і держава. Тож ми це розуміємо.

У великих містах цією ініціативою можна скористатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосницькій громаді балони заправляють газом просто в селах

Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради

Із цього приводу до міської ради в нас ніхто не звертався. Масових обговорень ситуації немає Лише кілька людей у приватній розмові зачепили цю тему, причому більше в позитивному аспекті.

Для міста це більш-менш актуально, бо там є де скористатися цими послугами. Як це буде реалізовано для сільських жителів? Вважаю, це стане основним питанням.

Так само із закладами культури та підприємцями треба, мабуть, працювати. Але актуальність питання є. Однак не завжди в населених пунктах, особливо нашого Чернігівського регіону, є навіть фізичні особи – підприємці, які надають такі послуги. А може, самі підприємці зреагують на таку ініціативу. Наприклад, надаватимуть послуги з виїздом до сільської місцевості. Можливо, й такий план спрацює. Побачимо. Якщо буде попит, то ринок сформується.

Валентин Бригинець, голова Козелецької громади

Ну, як людина в селі може думати? Що, в селі чи райцентрі театр є? Щодо поїздів, то в нас взагалі в громаді нема жодного метра залізниці. До того ж, люди звикли до «Юлиної» тисячі, так зручніше. Краще б ту тисячу на оплату комуналки дали чи щоб на продукти можна було витратити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button