Суспільство

У навчальному закладі на Чернігівщині створили «мініферму» на підвіконні

Шкільні підвіконня Седнівського ліцею прикрашають не вазони з квітами, а мікрогрін. Зелень висаджують і доглядають учні, а кухарі додають вирощене до шкільних обідів.

«Є три речі, які змінюють світ, – це молодь, круті ідеї та їх реалізація.

Пріоритет, який завжди ставить перед собою Седнівський ліцей, – це розвиток екосвідомої особистості, культури харчування та здорового способу життя.

Вважаю, один із найефективніших методів формування у молоді соціальної відповідальності в межах закладу освіти – впровадження програми МОНУ «Соціальне шкільне підприємництво», зазначає у Facebook Тетяна Ясочко.

до мікрогріну 1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині мурал став улюбленою фотозоною

Тож вивчивши світові тенденції в цьому питанні, закордонний досвід, плюси та мінуси створення власної справи у стінах закладу освіти, в ліцеї зупинилися на нових фудтрендах: вирощуванні мікрозелені.

«Теорію, яку я викладала з вересня 2021 року, переводимо у практичну площину та починаємо створювати «Седнівську мініферму на підвіконні» для вирощування мікрозелені», пояснює Тетяна Ясочко.

до мікрогріну 2

Вона також назвала очікувані результати від цієї справи:

підтримка реформи здорового та якісного харчування (вирощену мікрозелень споживатимуть самі ліцеїсти в їдальні школи);

формування соціально відповідальної молоді;

здорові та смачно нагодовані діти;

неймовірне задоволення від спільної праці.

Фото — Тетяни Ясочко у Facebook

 

Ще статті по темі

Back to top button