Кримінал

Житель Прилук викрав у продавчині телефон

Як раніше повідомлялось, в Україні посилено кримінальну відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану, у тому числі за скоєння правопорушень проти власності.

Правоохоронні органи Чернігівщини продовжують принципово реагувати на будь-які факти порушення законності в  умовах воєнного стану.

За процесуального керівництва Прилуцької окружної  прокуратури в порядку ст. 208 КПК України затримано, а в подальшому повідомлено про підозру одній особі у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану введеного в дію на підставі Указу Президента України № 64/2022 від 24.02.2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові затримали молодика, який брав гроші за евакуацію та обдурював людей (Відео)

Слідством встановлено, що жителька м. Прилуки, перебуваючи в приміщенні одного з місцевих магазинів, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих мотивів, в умовах воєнного стану, таємно викрала мобільний телефон, який належав продавчині вказаного магазину, після чого розпорядилася викраденим на власний розсуд, чим спричинила потерпілій матеріального збитку у розмірі 1500 грн.

На разі вказаній особі повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція вказаної статті передбачає безальтернативне покарання у  вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Органи прокуратури Чернігівщини реагують на всі факти щодо злочинів проти власності в умовах воєнного стану. Кожного, хто у нелегкий для країни час вирішить збагатитися на чужому горі, буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button