Суспільство (відео)

Львів і Чернігів об’єднуються задля перемоги над ворогом (Відео)

Війна змінює життя кожного, зокрема і вектори діяльності організацій. Підприємницька платформа «Дій» була створена, аби об’єднувати та розвивати український бізнес. Та з перших дів повномасштабного вторгнення засновники громадської організації вирішили «діяти» вже інакше та робити все для перемоги над російським ворогом.

«Коли почалася війна, ми кілька днів перебували в ступорі, як і більшість людей в Україні. І ми були у відчаї, не знали, що робити, за що хапатися. Але потім узяли себе в руки, написали пост польською мовою у Фейсбуці. І так підфартило, що це відео потрапило на телебачення і багато спільних друзів допомагали поширити його. Відтоді все й пішло», — Кетіно Равлюк, співзасновниця ГО «Підприємницька платформа «Дій».

Осередок організації розташований у Львові, що став потужним волонтерським центром. Завдяки міжнародним партнерам зі Сполучених Штатів Америки, Іспанії, Польщі та ще низки країн допомога надходить для захисників, лікарів і пересічних жителів, зокрема й для Чернігівщини.

«Ми допомагаємо фронту та цивільним. Зокрема, допомагаємо і Чернігівщині, цивільним людям, які сюди повертаються. Щоб запустити регіон, щоб він відновив своє життя повноцінне», — Кетіно Равлюк, співзасновниця ГО «Підприємницька платформа «Дій».

Перші вантажівки з допомогою надійшли до Чернігівщини ще тоді, коли обласний центр був в оточенні. Відтоді співпраця з регіоном не припиняється.

«Ми бачимо, що потрібно абсолютно все: від звичайних памперсів до продуктів харчування. Тому намагаємося якомога більше отримувати допомоги від іноземних держав. Дякуємо партнерам, що відгукуються. І намагаємося також поширювати інформацію про Чернігівщину. У нас є зібрані запити і від народного депутата Сергія Гривка, і від звичайних громадян. Намагаємося шукати все під список і далі привозимо все, що можемо привезти. Шукаємо, куди це потрібно, а потрібно всюди і все», — Владислав Орлов, співзасновник ГО «Підприємницька платформа «Дій».

Нещодавно одна з лікарень міста отримала реанімаційні та палатні ліжка, два УЗД-апарати, приблизно 400 комплектів медичного одягу, вогнегасники та купу різних корисних дрібничок для медиків.

«Я вражений енергією та активністю, які випромінюють Катіно та Владислав. Вони насправді від душі роблять великі справи. І на будь-які заклики про допомогу вони одразу відгукуються. Для Чернігова вони дуже багато зробили, я впевнений, що в такій єдності – вони зі Львова, ми – з Чернігова – станемо успішними та разом здобудемо перемогу. А Україна буде процвітати», — Сергій Гривко, народний депутат України.

Попри свій сьомий візит до Чернігова, від екскурсії містом вони відмовляються. Кажуть, попереду ще багато роботи, але неодмінно вони зроблять це після спільної перемоги над ворогом.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button