Суспільство (відео)

У Чернігові презентували книгу, що ламає стереотипи про Авдіївку в часи війни (Відео0)

Книжка, що ламає стереотипи українців про Донбас. Вона має назву «Авдіївка. Шлях до перемоги». На прикладі цього містечка автори демонструють патріотизм його мешканців і відданість саме Україні, а не Росії, як побутує думка.

«В Авдіївці дуже багато патріотів, кожен із них по-своєму долучається до боротьби. Хтось відкриває громадські організації й об’єднує людей, хтось сам від себе надає допомогу військовим. Хтось сам пішов служити», — Аліна Косовська – співавтор книги «Авдіївка. Шлях до перемоги».

Її писали півроку п’ятеро українських авторів – три дівчини і два чоловіки. Усі вони – учасники війни на сході. 20-річна Аліна Косовська з Авдіївки теж захищала рідну землю у складі добровольчого батальйону. Сьогодні в Чернігові вона разом із побратимом Віталієм Кудіним розповідає, як це було насправді. Усі спогади автори описали і на сторінках видання.

«В інтерпретації від групи авторів я написав «Тому і від серця пишу» — оте все, що відчув на собі, проніс через себе як свої особисті відчуття, воно все викладене», — Віталій Кудін – співавтор книги «Авдіївка. Шлях до перемоги».

Віталій Кудін каже, що з книжкою вони залишають у Чернігові частинку свого серця та бажають містянам справжнього миру. Книга «Авдіївка. Шлях до перемоги» вже побувала в багатьох містах України. Після Чернігова їде до миколаївського читача.

Ще статті по темі

Back to top button