Суспільство (відео)

Отримання військово-облікових документів для юнаків: пояснення від військового комісара Чернігівщини (Відео)

Про початок заходів із приписки громадян України до призовних дільниць поінформували сьогодні на брифінгу в Чернігівському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. 

«Щороку в нашій державі відбуваються заходи, що називаються «приписка громадян до призовних дільниць». Приписуються громадяни, яким у поточному році виповнюється 17 років. Що це означає? Це означає, що всі юнаки, яким протягом 2023 виповнюється 17, незалежно від дати, зобов’язані самостійно прибути до призовних дільниць і стати на військовий облік», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Приписці до призовних дільниць підлягають усі юнаки, які проживають на території району. Цьогоріч здійснюватиметься приписка юнаків, 2006 року народження. У разі, якщо громадянину не вдалося вчасно пройти процедуру, повторно вона здійснюватиметься протягом року шляхом додаткових засідань комісій.

«Перед юнаками на сьогодні стоїть основне завдання – вони мають виконати свій обов’язок – стати на військовий облік. Питання безпосереднього призову на військову службу перед ним не стоїть. Звернуся безпосередньо до батьків: не треба боятися, що хлопці прийдуть до територіальних центрів і їх одразу призвуть до лав Збройних Сил України», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Усі громадяни, яких викликають для приписки, зобов’язані прибути до районного центру комплектування та соціальної підтримки у строк, що зазначений у повістці.

«Для кожного нашого призовника, який перебуває на військовому обліку, який прибуває до територіального центру, буде обов’язковим, разом із паспортом, знаходження його приписного, що засвідчує про перебування на військовому обліку. Фактично жодних обмежень для пересування територією України немає жодних. Тому, знову ж таки, це питання лише постановки на військовий облік і з’ясування, скільки в майбутньому ми можемо призвати наших громадян на військову службу, скільки можемо відправити на навчання і загалом, для подальшого військового обліку наших призовників, і в подальшому військовозобов’язаних. Із такою метою формується приписна кампанія на території держави», — Олег Гончарук – військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button