Суспільство (відео)

Як знайти роботу під час війни: дискусійний майданчик у Чернігові (Відео)

Марина Поліщук – мама в декреті. Раніше працювала лікарем-косметологом. Тепер вирішила відкрити свою студію лазерної епіляції. А зреалізувати проєкт дівчині допоміг державний грант на відкриття власного бізнесу. Зараз Марина чекає отримання грантових коштів.

«Моя справа – вона зумовлена моєю освітою. Я – лікар-косметолог, і планувала продовжувати цю справу у власному бізнесі. Але вирішила розпочати із студії лазерної епіляції,тому що таким чином я зможу спершу навчити спеціалістів, яких я найму. Мені схвалили грант на 500 тис. грн, але це грант, що передбачає співфінансування. Моя частка повинна становити не менше ніж 215 тис. грн. Писала я бізнес-план самостійно, готуваласяза записами, які є в«Дії», та за шаблоном самого бізнес-плану», — Марина Поліщук, отримала державний грант на відкриття бізнесу.

Дівчина прийшла поділитися своїм досвідом з іншими зацікавленими у відкритті бізнесу на дискусійний майданчик «Професійне перехрестя».

«Це дискусія, обговорення важливих питань, що пов’язані з працевлаштуванням, можливостями перекваліфікації людей, особливо в умовах невизначеності, в умовах війни. На сьогодні багато внутрішньопереміщених осіб, які шукають роботу, загалом мешканців Чернігівщини та Чернігова, які втратили роботу у зв’язку з релокацією підприємств абочерез інші виклики», — Антоніна Федорченко, голова ГО «Жіночий формат».

«Сьогодні в Чернігівській філії перебувають на обліку 1750 осіб зі статусом безробітних. Із них у Чернігові безпосередньо 1050 осіб. Ситуація з працевлаштуванням, якщо оцінювати загалом,то можна сказати, що позитивна, тому що є вакансії, є в місті Чернігові робота. Тобто якщо людина звертається до центру зайнятості, має відповідну професію, ми їй завжди допоможемо», — Світлана Серб, в.о. директора Чернігівської філії обласного центру зайнятості.

Отже, аби знайти роботу, окрім пошуку в інтернеті, можна звернутись до Центру зайнятості. Також тут можна отримати консультацію про відкриття власного бізнесу на основі державної грантової підтримки.

Журналіст: Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button