Суспільство (відео)

На відкритті меморіальної дошки Олегові Міхнюку вдова зізналася, чого найбільше хотіла після смерті чоловіка (Відео)

Чотири роки тому 20 серпня під час визволення Луганщини загинув лідер воїнів-афганців, активний учасник Євромайдану, сержант роти 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Олег Міхнюк. Йому було 49.

«Спочатку, коли Олег загинув, у мене народилася така сила помсти!.. Але як жінка і як мати я розумію, що життя – це найважливіше, це те, що нам дав Бог. І тому зараз це пам’ять», — Ірина Міхнюк – вдова.

Його в Чернігові пам’ятатимуть як відважного земляка – він народився на Прилуччині. Колишню вулицю Воїнів-інтернаціоналістів, що біля Красного мосту, названо на честь Олега Міхнюка. До 4-ї річниці з дня загибелі Героя України та до Дня Незалежності на цій вулиці урочисто відкрили меморіальну дошку в ознаменування пам’яті хороброго захисника Вітчизни.

«Хочу подякувати вам за пам’ять. Це те, що ми можемо робити для тих, хто пішов від нас. Я дуже вам вдячна. Дуже вдячна родинам загиблих – мамам, дружинам, дітям, які тримаються, бо це дуже важко», — Ірина Міхнюк – вдова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 загиблих і 2 зниклих безвісти: у Чернігові вшанували воїнів-інтернаціоналістів (Відео)

«Наш обов’язок пам’ятати цей подвиг, пам’ятати подвиг інших сотень і тисяч українців, які поклали свої голови і й досі ризикують ними в ім’я суверенної, потужної України», — Владислав Атрошенко – Чернігівський міський голова.

На відкриття меморіальної дошки прийшло багато друзів Олега Міхнюка, бойових побратимів. Серед них і воїни-афганці –  1984-1985 роках у складі Обмеженого контингенту радянських військ брав участь у бойових діях на території Республіки Афганістан. Також Олег Міхнюк він стояв у витоків створення Української спілки воїнів Афганістану.

«У нього велика робота була з допомоги родинам загиблих, реабілітації воїнів-інтернаціоналістів. Він це вважав своєю особистою справою, робив усе як для себе, для своєї сім’ї. Мені здається, що він жив, як у пісні Розенбаума «Стрелять – так стрелять, любить – так любить». І саме завдяки таким людям, як Олег Міхнюк, наповнюються змістом слова «Слава Україні» і «Героям Слава», — Олександр Соколов – голова обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану.

Олег Міхнюк як учасник інтернаціональних війн має чимало відзнак: два ордени Червоної Зірки, медаль «За відвагу». А от за захист кордонів України у неоголошеній російсько-українській війні чи не єдиний в Україні має ордени «За мужність» І, ІІ і ІІІ ступенів. Посмертно його нагороджено і «Золотою Зіркою» Героя України – найвищим ступенем державної відзнаки.

Ще статті по темі

Back to top button