Суспільство (відео)

Генераторний рейд: чи дотримуються у Чернігові правил безпеки (Відео)

Одним з основних способів пристосування до постійних відключень електроенергії для власників бізнесу є генератори. Резервне живлення, що завжди «під рукою», неабияк рятує, адже здатне забезпечити потрібною кількістю енергії для продовження роботи. Утім, наявність таких помічників у разі неправильної їх експлуатації несе з собою і чимало ризиків. Рейд місцевими закладами, що заживлені від генераторів, та інструктаж із безпечного їх використання сьогодні провели чернігівські ДСНСники.

«Зараз у зв’язку з відключеннями світла такі рейди ми проводимо кілька разів на тиждень», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Серед основних порушень, яких найчастіше припускаються чернігівці, рятувальники виділяють два основні.

«Генератори стоять дуже близько до стіни, стіна може бути з горючого матеріалу, тому це робити заборонено. Також генератори в нас не накриті, на них може попадати і сніг, і дощ. Це може призвести до нещасного випадку», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Працівники ДСНС вкотре нагадали чернігівцям перелік простих правил, дотримання яких здатне вберегти техніку, здоров’я та життя. Адже генератори, хоч і є доволі зручним способом генерації електроенергії, за неправильного використання здатні смертельно нашкодити.

Під час використання цього приладу треба дотримуватися основних правил безпеки:

  1. Використовувати генератор на відкритому повітрі, на відстані не менше як шість метрів від будівлі.
  2. Генератор треба захистити від вологи – накрити його якимось негорючим матеріалом.
  3. Перш ніж увімкнути генератор, потрібно перевірити справність проводки.
  4. Біля генератора не можна розміщати паливно-мастильні матеріали, бо вони можуть спалахнути.
  5. Генератори слід заправляти лише тоді, коли вони вимкнені.
  6. Потрібно мати вогнегасники.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button