Суспільство (відео)

Снігохід і лижі: чернігівські біатлоністи отримали спортивний інвентар від «Athletes for Ukraine» (Відео)

Сайт благодійників «Athletes for Ukraine».

Потужний снігохід, новенькі лижі та лижні черевики отримали вихованці школи з лижного спорту.

19 березня російські війська обстріляли та вщент зруйнували спеціалізовану дитячо-юнацьку школу Олімпійського резерву, більше відому серед чернігівців, як «Лижна база».

Місце, яке роками слугувало майданчиком для тренувань, змагань і на якому виросли чимало відомих спортсменів, знищили. А разом із ним й увесь професійний інвентар.

«Під час бойових дій у нас тут згоріло все обладнання, весь інвентар, вся документація. Все, що було в цих приміщеннях. Все згоріло на мільйони гривень», — Віталій Паршуков – директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи Олімпійського резерву з лижного спорту.

«Ви самі бачите, в якому стані наша Олімпійська лижна база, що підготувала багато відомих спортсменів, таких як Олександр Батюк, Ніна Лемеш, Андрій Дериземля, В’ячеслав Деркач і дуже-дуже багато», — Михайло Горовенко – президент ГО «Чернігівська обласна федерація лижного спорту».

Працівники школи, щойно це стало можливим, власними силами почали прибирати територію та, за можливості, тренувати дітей. Разом із цим почалася активна взаємодія із закордонними спортсменами-благодійниками, які передали вихованцям чималу кількість необхідного спортивного інвентарю.

«Цю допомогу нам передала німецька організація «Athletes for Ukraine». Ми з ними співпрацюємо уже довгий час. Отримали не одну допомогу від них. Вони нас одягнули повністю. Кросівки, лижні костюми, шапочки отримували у вересні. Зараз ось бачимо лижі, черевики лижні», — Марія Паршукова – представниця німецької благодійної організації в Україні.

Завдяки допомозі від іноземних друзів юні чернігівські спортсмени мають змогу тренуватися з хорошим інвентарем. Нове екіпірування деякі з них випробують уже на черговому тренуванні.

«Нам дуже допомагають ці люди. Я вже неодноразово говорив, що вони дуже відповідальні і з ними приємно спілкуватись. Будемо й надалі з ними співпрацювати та комунікувати»,- Віталій Паршуков – директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи Олімпійського резерву з лижного спорту.

«Ми потихеньку будемо збирати по крупинках усе і відновимо базу та зробимо її найкращою в Європі», — Михайло Горовенко – президент ГО «Чернігівська обласна федерація лижного спорту».

Вдячні за підтримку і юні спортсмени, адже для них така допомога – шанс розвиватися в улюбленій справі та досягати високих результатів на спортивному олімпі.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button