Суспільство (відео)

Баталії тривають: у Чернігівській міськраді припускають варіант «розпуску» міської влади (Відео)

«Моє головне завдання – це безпека», – з такою промовою звернувся до депутатів голова Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, який 21 лютого долучився до засідання сесії міської ради.

«Президент України, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський під час особистої зустрічі чітко поставив завдання. Перше – з огляду на прикордонне розташування нашого міста, зробити все можливе, щоб мешканці міста почувалися безпечно та комфортно»,- Дмитро Брижинський, начальник міської військової адміністрації.

За словами Дмитра Брижинського, всі комунальні підприємства та структурні підрозділи будуть і надалі працювати в звичному режимі. 

«Я хочу заспокоїти всіх мешканців, керівників і депутатів, мій напрям діяльності – це суто безпека. Керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів міської ради працюватимуть у звичному режимі, визначеним складом, забезпечуватимуть життєдіяльність міста, як це і було.

Звертаюсь до всіх партнерів,волонтерів і простих громадян, міжнародних партнерів, які здійснювали допомогу – всі домовленості, які були досягнуті до введення військової адміністрації, працюватимуть. 

Звісно, після вивчення безпекового середовища, аудиту витрат на оборону, цивільний захист я надам пропозиції, які необхідно буде підтримати»,- Дмитро Брижинський, начальник міської військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які питання розглянуть на черговій сесії Чернігівської міськради (Відео)

Водночас на цьому засіданні депутати підтримали звернення до Верховної Ради України щодо повноважень Чернігівської міської військової адміністрації.

«Після того як вже відбулося представлення керівника Чернігівській міській раді, в публічному просторі з’явилися заяви, я читав заяву керівника партії «Слуга народу», керівниці комітету місцевого самоврядування України Олени Шуляк. Спілкувався з керівником військової адміністрації, вони мені повідомили, що, згідно із законодавством, постанова про наділення військової адміністрації повноваженнями, які не пов’язані ні з безпекою, ні з обороною, внесена до Верховної Ради»,- Олександр Ломако, в.о. міського голови Чернігова.

За інформацією Олександра Ломако, відповідну постанову депутати Верховної Ради можуть розглянути вже цього тижня.

«З огляду на те, що цей тиждень у Верховній Раді є пленарним, то цього тижня постанова може бути розглянута або дещо пізніше, але, наскільки мені відомо, цього тижня. Я пропоную від імені громади, від наших виборців, від депутатського корпусу звернутися до депутатів Верховної Ради з доволі толерантним зверненням, у якому є головний меседж. Про те, що займатися життям і розвитком міста повинна обрана місцева влада, а займатися її обороною – призначена військова адміністрація»,- Олександр Ломако, в.о. міського голови Чернігова.

Звернення підтримали 22 із 42 народних обранців. Після чого депутати перейшли до розгляду порядку денного, до якого було внесено 9 питань. Докладніше про них розкажемо в наступному сюжеті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button