Війна

У полоні росіян досі перебуває староста з Чернігівщини

Окупанти принесли на Чернігівщину чимало горя: загибель багатьох людей, дітей, руйнування домівок, споруд, комунікацій…

Деяких місцевих жителів окупанти викрали і, як уже полишали територію Чернігівщини, повезли з собою, зокрема Анатолія Сірого, старосту села Нові Боровичі Сновської громади. Як це сталося, ЧЕЛАЙН уже розповідав у своєму сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Чернігівського прикордоння: чи є куди їхати

Відтоді, як сталося викрадення, спливає рік, але новин чи звісток про старосту немає. Зокрема, жодної інформації ні з Червоного Хреста, ні з гарячої лінії за номером 1648 – Національного інформаційного бюро з питань військовополонених та інших осіб, взятих у полон (заручники), зниклих безвісти та загиблих внаслідок російсько-української війни.

Тож сім’я Анатолія живе в постійному страху та переживаннях за свого чоловіка та батька.

«На гарячій лінії повідомили, що російська федерація взагалі не підтверджує, що він у полоні. Хоча у списках наших він є, то має десь там бути. Що стосується Червоного Хреста, то я була на зустрічі в Чернігові. За їхніми словами, представників Червоного Хреста нікуди не допускають, усюди двері до полонених закриті і нічого не добитися. Навіть із Червоного Хреста телефонували і питали: «То немає звісток про вашого чоловіка?». Я відповіла, що взагалі від них інформації чекаю. Тому отак», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Олена Сіра, дружина Анатолія Сірого. 

Єдине, що може робити родина в такій ситуації, – сподіватися та вірити у краще.

На сьогодні відомо про трьох полонених жителів Сновської громади. Торік 26 березня були викрадені жителі села Стара Рудня Євгеній Петліц і Олександр Кольцин. А 29 березня – староста села Нові Боровичі Анатолій Сірий.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button