Кримінал

У чернігівця шахраї з рахунку зняли майже 30 тисяч 

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями, навіть якщо вони надходять вам в особисті повідомлення. Будьте уважними до повідомлень нібито від банківських установ, які можуть пропонувати оформити «грошову допомогу» та закликають ввести секретні паролі банківських карток. Про це повідомляють у подіції Чернігівської області.

Учора до поліції звернувся 49-річний мешканець Чернігова з повідомленням, що внаслідок шахрайських дій невідомих осіб він втратив понад 29 тисяч гривень.

Чоловік розповів поліцейським, що йому в месенджері надійшло повідомлення нібито від банку. У тексті стверджувалося, що кожен клієнт цього банку може отримати одноразову грошову допомогу у сумі 6500 гривень. Для участі в програмі необхідно перейти за посиланням і ввести реквізити та секретні паролі банківської картки. Потерпілий виконав ці умови, після чого з його поточної та кредитної карток зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у межах відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків та ще й взяти кредит на ваше ім’я.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Ще статті по темі

Back to top button