Суспільство

Слухачі Університету третього віку Ічнянської громади відзначили День вишиванки (Фото)

16 травня 2024 року в Україні відзначили День вишиванки – справжнє народне свято, завдання якого полягає у збереженні наших споконвічних традицій створення і вшанування етнічного вишитого одягу.

Слухачі Університету третього віку та простору соціальної адаптації КЗ «Ічнянський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Ічнянської міської ради долучилися до всеукраїнського святкування та, одягнувши вишиванки, зібралися своєю великою родиною у приміщенні Університету третього віку, яке самостійно прикрасили вишитими виробами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривожна валіза та загострення ситуація на прикордонні: думка чернігівців

У цей день у мирні часи в різних куточках країни проводили концерти, фестивалі, ярмарки та фотосесії. Сьогодні, в час воєнного стану, День вишиванки має особливий сенс, адже українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи життя на страшній війні.

Учасники заходу вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи Україну, хвилиною мовчання та покладанням квітів біля меморіальної дошки. Завершення зустрічі відбулося біля пам’ятника Т.Г. Шевченку та спільним фото на згадку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: КЗ «Ічнянський ТЦСО» Ічнянської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button