Суспільство

На Чернігівщині побудують та відремонтують протирадіаційні укриття у школах: МОН погодило сім проєктів

Комісія Міністерства освіти і науки України розглянула проєкти на отримання державного фінансування для капітального ремонту або будівництва укриттів у закладах загальної середньої освіти.  Серед затверджених проєктів — сім у Чернігівській області.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

З 18 до 26 квітня надійшло 108 проєктів на фінансування коштом субвенції. Обласні військові адміністрації погодили 64 проєкти з огляду на стратегічне бачення розвитку регіонів й розуміння безпекової ситуації.

Комісія МОН відповідно до критеріїв, визначених постановою від 12 квітня № 417, і рекомендацій ОВА, відібрала проєкти, які отримають фінансування укриттів у закладах загальної середньої освіти. Це 50 проєктів на ремонт і будівництво укриттів в основному у 8 прифронтових і прикордонних областях. Загальна вартість цих проєктів — 2,19 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині 43-річний чоловік вирощував понад 400 кущів конопель

На Чернігівщині планується побудувати коштами державної субвенції 5 протирадіаційних укриттів ще 2 — планують відремонтувати.

Крімь цього, 1 проєкт  в Чернігівській області отримає державне фінансування на завершення будівництва укриття, розпочатого ще у 2023 році.

Загалом, субвенцію на укриття у 2024 році розподілено між закладами загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою навчання. Чернігівщина визначена як одна із пріоритетних областей для надання державних субвенцій, адже сотні дітей на території області не можуть повернутися до очного навчання через брак укриттів. Граничний обсяг державного фінансування для відбудови безпечних приміщень в закладах освіти області визначено у розмірі 150 мільйонів гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button