Суспільство (відео)

Чернігівські рятувальники проводять інформаційні рейди міськими пляжами (Відео)

Коротке опитування про основні аспекти безпечного відпочинку, коротка бесіда, а щоб закріпити знання – інформаційна пам’ятка в подарунок. Так чернігівські рятувальники проводять безпекові рейди пляжами Чернігова та району, аби вберегти містян від небезпеки, яку в собі приховує відпочинок на воді.

Від початку року на території Чернігівської області зафіксовано 19 випадків загибелі людей на водних об’єктах, серед них одна дитина.

 «Рятувальники ДСНС спільно з поліцією проводять профілактичні рейди в місцях масового відпочинку людей на воді. Ми роз’яснюємо людям, а особливо дітям, головні правила безпеки на воді та перебування біля води. Також ми роздаємо діткам і батькам інформаційні матеріали з правилами поводження на воді.»,- Валерія Аніч – головна інспекторка Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області

Маленький Назар відпочивати до річки прийшов із дорослими, тож він разом із друзями під пильним наглядом розважається біля водойми.

 «Купаємося, робимо замок. Водичка тепла.»,-  Назар Міхієнко – житель Чернігова

А після коротенької інформаційної бесіди відпочинок Назара стане ще безпечнішим, адже тепер хлопчина ознайомлений з основними правилами безпечної поведінки на воді.

 «Знаєш, що не можна пірнати у воду, якщо ти не знаєш, яке там дно, що тебе може чекати на дні? – Все що заманеться.»,- Валерія Аніч – головна інспекторка Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передчасна смерть: Чернігівщина втратила ще одного захисника

Одна з тих, хто чудово обізнаний із правилами безпеки на воді, – юна Ярослава. Вона, як стало зрозуміло з її діалогу з представниками ДСНС, справжній експерт із безпечного купання. Та навіть попри це, під час безпекового рейду вона дізналася дещо нове.

 «Не можна далеко відходити від берега, потрібно бути в нарукавниках або в надувному кругу, а також не удавати ситуацій хибних тривог.»,- Ярослава Луговська – жителька Чернігова

Попри те, що купальний сезон у Чернігові офіційно не відкритий, відпочивальників на місцевих пляжах вистачає, чимало серед них і дітей. Їх рятувальники визнають однією з найуразливіших категорій, адже переважно вони сприймають водойму як розвагу і часто не мають достатньо сил і навичок, аби у випадку надзвичайної ситуації самостійно впоратись із небезпекою.

Рятувальники вкотре нагадують: дотримання простих правил поведінки на воді може врятувати ваше життя.

 «Потрібно купатися в спеціально відведених та облаштованих місяцях, у жодному разі не можна занурюватися під воду, не перевіривши дно, заборонено купатися в стані алкогольного сп’яніння та подавати хибні виклики тривоги. Рятувальники звертаються до батьків із проханням контролювати відпочинок своїх дітей: у жодному разі не залишати та не відпускати дітей до водойми одних. Діти мають перебувати біля води та на воді тільки під наглядом дорослих.»,- Валерія Аніч – головна інспекторка Чернігівського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button