Кримінал

Продав майно з орендованої квартири, аби сплатити власнику за оренду: у Чернігові поліцейські викрили квартирного крадія

Оперативники кримінальної поліції Чернігівського райуправління викрили 42-річного зловмисника, причетного до серії крадіжок з помешкань у Чернігові. Чоловікові повідомлено про підозру у злочині.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

До поліції звернувся чернігівець із заявою про крадіжку побутової, оргтехніки та інших речей з його приватного будинку. Заявник повідомив, що тривалий час перебуває за межами Чернігівщини, тож про час скоєння злочину не має навіть приблизного уявлення.

В результаті проведення комплексу слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до крадіжок причетний 42-річний чернігівець. Кілька місяців тому він дізнався, що господар вже тривалий час не з’являється вдома, і наважився на крадіжку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні затримали нетверезого водія

Зловмисник проник всередину будинку шляхом віджиму металопластикового вікна та викрав оргтехніку. Крім того, під час пошуку цінних речей крадій знайшов ключі від вхідних дверей помешкання. Отримавши в такий спосіб безперешкодний доступ до оселі, він ще декілька разів проникав у будинок заради крадіжок побутової та оргтехніки, інших цінностей.

Викрадені цінні речі зловмисник збував, а виручені від продажу гроші витрачав на власні потреби.

Також правоохоронці встановили причетність фігуранта і до крадіжок техніки з квартири, яку він винаймав. Доведено факти викрадення оргтехніки та побутових приладів. Це майно зловмисник продав, а здобутими грошима розрахувався з власником за оренду помешкання.

Наразі слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури повідомив фігуранту про підозру у вчиненні крадіжок в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 4 статті 185 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button