Суспільство

У Спасо-Преображенському соборі Чернігова експонується унікальна печатка (Фото)

Унікальну печатку князя Святослава Ярославовича презентували для жителів Чернігова у стінах Спасо-Преображенського собору. Артефакт заповіднику «Чернігів стародавній» подарував співзасновник і директор «Музею Шереметьєвих» Олексій Шереметьєв. Деякий час печатка експонуватиметься в Спасі Чернігівському, аби чернігівці могли побачити реліквію на власні очі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Честь і гідність: до Дня Конституції України відзначили військовослужбовців і жителів Чернігівщини (Фото)

«Це не просто артефакт, це — символ державності й один із атрибутів князівської влади. Це печатка Святослава Ярославовича, князя, який завершував будівництво Спасо-Преображенського собору і зробив дуже багато для Чернігова і загалом для Київської Русі. Також її особливість у тому, що вона була віднайдена на території Чернігівської області. Це підтвердження того, що вона побутувала саме тут і стосувалась історії безпосередньо нашого, Чернігівського, князівства», — розповіла в коментарі для «ЧЕЛАЙН» заступниця гендиректорки НАІЗ «Чернігів стародавній» Інна Непотенко.

Печатка експонуватиметься в Спасо-Преображенському соборі протягом двох днів – 28 та 29 червня, тож музейники запрошують до Спасу Чернігівського містян і гостей, які бажають дізнатися більше про історію храму та міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button