Суспільство

У Ніжині відкрилася перша в області інтерактивна лабораторія

У Ніжині на базі Ніжинської ЗОШ №7 відкрилася інтерактивна лабораторія. Цей проєкт створено за ініціативи Humanitarian Innovation Group і Міністерства молоді та спорту України. Його мета – цікаве вивчення науки.

«Ця інтерактивна лабораторія складається з 12 експонатів. Їх можна об’єднати під одною темою – «Людина». Особливість такої лабораторії в тому, що до всіх експонатів треба доторкатись, можна досліджувати різні процеси. Тут і оптика, ілюзії, будова тіла, експерименти з дзеркалами. На створення цього проєкту в нас пішов рік, зокрема ми почали з ремонту. Була замінена і підлога, і вікна, пофарбували стіни, стелю. Замінили двері. Потім чекали, коли привезуть експонати. Взагалі таких просторів планують створити п’ять: ще у Вінниці, Тернополі, Переяславі та Кам’янському», — розповілав коментарі ЧЕЛАЙН директор Ніжинського міського молодіжного центру Анжела Тимченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 34º: вихідні на Чернігівщині обіцяють бути спекотними

В інтерактивній лабораторії не буде екскурсовода, координацію простору здійснюватиме Ніжинський молодіжний центр. Відвідати своєрідну лабораторію науки можна за попередньою реєстрацією на сторінках молодіжного центру. Першу екскурсію для відвідувачів планують провести вже  в понеділок, 1 липня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Фото — волонтера Молодіжного центру Івана Калашника

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button