Суспільство

Не більш ніж три години поспіль без світла: оновлені графіки погодинних відключень для Чернігівщини

Сьогодні за розпорядженням Регіонального диспетчерського центру Центрального регіону НЕК «Укренерго» у Чернігівській області з 00:00 до 24:00 одночасно застосовуються дві черги Графіка погодинних відключень (ГПВ), у попередні дні електропостачання обмежувалося максимум трьом чергам одночасно, а це половина споживачів, заведених у ГПВ.

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 липня на Чернігівщині діятиме сезонне обмеження руху для великовагового вантажного транспорту

«Дуже сподіваємось, що така тенденція (обмеження не більш ніж трьох черг в один часовий проміжок) збережеться і надалі, бо тоді АТ «Чернігівобленерго» зможе застосувати полегшений графік відключень «три на три», тобто кожна черга перебуватиме три години з електропостачанням і три години без. А для того, щоб цей графік був максимально справедливим, протягом тижня години відключення в ньому, можна сказати, йтимуть по колу, тобто у різні дні тижня світло відключатиметься у різний час. Так споживачі зможуть максимально комфортно і продуктивно використати години зі світлом на свої робочі і хатні справи»,- йдеться у поаідомленні.

Часовий проміжок із 21 до 24 години енергетики розділили навпіл – у цей час черги будуть зі світлом або без світла по півтори години. Це зроблено для правильності зміщення черг. Плюс такий розподіл дозволить споживачам усіх черг скористатися світлом у вечірній період, коли світловий день закінчиться.

Подивитись новий Графік погодинних відключень можнана офіційному сайті у розділі «Відключення» https://chernihivoblenergo.com.ua/…/schedule_groups.jpg

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button