Кримінал

Влаштували катівню: на Чернігівщині судитимуть двох російських військових, причетних до знущань над людьми

Правоохоронці довели причетність підозрюваних військовослужбовців рф до катування мирних громадян у селі на Чернігівщині. Підозрювані організували систематичне катування мирних українців з метою отримання інформації про військовослужбовців Збройних Сил України та учасників антитерористичної операції. Також вони намагалися здобути відомості про причетних до знищення колони російської військової техніки.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Слідство встановило, що один із підозрюваних, начальник військової поліції окупаційного контингенту у званні полковника армії рф, наказав іншому підозрюваному доставляти незаконно затриманих цивільних українців на пилораму в селі, де базувався підрозділ окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині діє найвищий клас пожежної небезпеки

Другий підозрюваний разом з іншими невстановленими військовослужбовцями країни-агресора впродовж кількох тижнів звозили захоплених цивільних до пилорами. У катівню доставляли як мешканців цього села, так і незаконно затриманих у навколишніх населених пунктах.

Бранців утримували в промерзлому приміщенні без опалення, в антисанітарних умовах, без водопостачання та водовідведення, позбавлених будь-яких меблів для сидіння та спальних місць. Люди нерідко перебували із зав’язаними очима та руками, по декілька діб не мали можливості ані харчуватися, ані справляти природні потреби. Також вони не отримували медичної допомоги, якої потребували після перенесених багаторазових садистських допитів.

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області завершили досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 статті 28 та ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Матеріали провадження згодом будуть передані до суду.

Крім цього, наприкінці лютого 2024 року поліцейські Чернігівщини скерували до суду кримінальне провадження стосовно цих же фігурантів. Окупантів обвинувачують у розстрілі трьох братів, вчиненому 18 березня 2022 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button