Суспільство

Звільнився кореспондент, який розповів про «темники» на Чернігівщині: чи причетний Подорван

Днями стало відомо, що журналіст Юрій Стригун, який працював кореспондентом «Укрінформу» в Чернігівській і Черкаській областях, звільнився з державного інформаційного агентства. Про це чоловік повідомив на власній сторінці в Facebook.

  • Розрахувався з Укрінформу. Якось не склалося в нас… – написав у своєму дописі Юрій Стригун.

Нагадаємо, наприкінці травня 2024 року «Українська правда» опублікувала матеріал про так звані темники для журналістів у регіонах. У метаданих більшості документів є ім’я та прізвище радника голови Чернігівської ОВА Андрія Подорвана. Утім, сам він запевняє, що не створював подібних файлів. Більше того, як стало відомо, Андрій Подорван через цю ситуацію збирається звертатися з позовом до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пакетам торба: на Чернігівщині організовують екологічний флешмоб

Що відомо з приводу звільнення журналіста та на якому етапі наразі підготовка до суду? По коментар ми звернулися до радника голови Чернігівської ОВА Андрія Подорвана.

  • Одразу скажу, я до звільнення не причетний. Я не настільки всемогутній, щоб звільняти людей із «Укрінформу», поки що.

Взагалі дивна ця історія. По-перше, я ніколи не чув про існування такого регіонального кореспондента «Укрінформ», як Юрій Стригун. По-друге, доволі дивні його численні маніпуляції з повістками, постійні нарікання на колектив. По-третє, всі, хто стежить за цією історією, бачать реакцію його колег. Те, що вони про нього пишуть, – це багато що говорить про психотип і про морально-ділові якості цієї людини. Рано чи пізно час розставить усе на свої місця. Я думаю, що ми почуємо ще багато цікавих подробиць про цього діяча, – прокоментував ситуацію зі звільненням Андрій Подорван.

Наразі  радник голови Чернігівської ОВА Андрій Подорван готує позов до суду через звинувачення його у причетності до створення так званих темників, тобто списків «бажаних» і «небажаних» спікерів для «Укрінформу» в Чернігівській області.

  • Процес підготовки відповідної документації для судового позову триває. Зважаючи на його звільнення, необхідно внести деякі зміни, – пояснює радник голови Чернігівської ОВА Андрій Подорван.

Спілкувалась: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button