Суспільство

«Змиті в Десну» мільйони: чи збереглись укріплювальні споруди на «Золотому березі»

На пляжі «Золотий берег» змило раніше укріплену берегову лінію. Про це в себе на сторінці повідомляє чернігівський громадський активіст і правозахисник Олександр Гашпар. У дописі йдеться про роботи загальною вартість в 13 млн. грн., які проводились у рамках тендеру в 2018-2019 роках. Саме тоді здійснювались роботи з реконструкції та благоустрою одного з найулюбленіших місць відпочинку чернігівців.

«Був тендер на проведення берего-укріпювальних робіт з метою недопущення розмивання пляжу «Золотий берег». Було 2 тендера. Спочатку був основний тендер на 6.5 млн., потім були додаткові роботи – ще одну шпору вставили берегову. Загальна вартість була майже 13 млн. грн. Ці роботи були проведені в 2018-2019 роках «УТБ-Інжиніринг» на замовлення житлово-комунального господарства. Екологи, гідрологи, які обговорювали це питання, пояснювали, що річка все одно буде підмивати берег і тому, мовляв, будуть дарма витрачені кошти. Нещодавно я був на «Золотому березі» і та шпора, яка була встановлена в якості додаткових робіт – її практично нема. Тепер там лише каміння», — розповів у коментарі «ЧЕЛАЙН» Олександр Гашпар.

Як зазначає Олександр Гашпар берегова лінія пляжу постраждала внаслідок повені, яка значний час тривала на прилеглому до річці березі.

За коментарем з приводу цієї ситуації ми звернулися до управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. Утім, безпосередньо коментувати ситуацію відмовилися і порадили сформувати офіційний запит.

Отже, ми надіслали офіційний запит в Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. Деталі – згодом.

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button