Суспільство

​​ На Чернігівщині вимірюватимуть фактичне споживання електроенергії

За повідомленням Укренерго, з 9 по 24 липня в усіх областях планують знову змінити графіки відключень. У зв’язку з цим 12 липня на Чернігівщині протягом дня не буде жодних обмежень у користуванні електроенергією. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку – взимку та влітку – і дають можливість нам більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни.

В інші дні обмеження споживання відбуватимуться згідно з графіками, опублікованими обленерго. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із водяником, відьмами та чортами: в громаді на Чернігівщині молодь влаштовує «Зелене свято»

Однак, як зазначають енергетики, запланована процедура можлива, звісно ж, у разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру. У разі ж повторення росією масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів буде перенесене до стабілізації ситуації.

Також енергетики обіцяють, що аналіз зібраних даних дасть змогу в подальшому забезпечити більш рівномірний і коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами.  Однак оскільки в системі є дефіцит енергії, спричинений масованими російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, обмеження споживання можуть бути дещо змінені.

Більш конкретну інформацію будуть повідомляти регіональні обленерго.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button